Grieg Seafoods driftsresultat faller til 385 millioner

Resultatfasiten er noe bedre enn ventet for sjømatselskapet, men samtidig nedjusteres slaktemålet for året på grunn av utfordringer i Finnmark.

RESULTATSLIPP: Grieg Seafood presenterer resultater etter et kvartal med rekordhøye laksepriser. Bildet er fra Grieg Seafood på Finnøy fra en tidligere anledning.
Publisert:

Grieg Seafood leverer fredag morgen et operasjonelt driftsresultatoperasjonelt driftsresultat Det selskapet tjener på driften før verdijusteringer på fisken i sjøen, renter og skatt på 385 millioner kroner, ifølge kvartalsrapporten.

På forhånd var det ventet at det operasjonelle driftsresultatet skulle falle til 337 millioner kroner i første kvartal fra 453 millioner på samme tid i fjor, ifølge Infront TDN Direkt.

Driftsinntektene var på 1,55 milliarder kroner i årets første kvartal, mot 1,47 milliarder kroner i samme periode året før.

Det operasjonelle driftsresultatet per kilo var 25,1 kroner, ned fra 26,8 kroner per kilo samme periode året før. Oppdrettskostnaden per kilo var 61,5 kroner, opp fra 43,4 kroner per kilo i fjor.

Få med deg alt av markedsnyheter gjennom dagen i Aksjelive.

Slaktemål reduseres

Grieg Seafood melder fredag at det venter et slaktevolum på 21.300 tonn i andre kvartal og at slaktevolumet for hele 2023 reduseres med 2.000 tonn til 80.000 tonn på grunn av biologiske problemer i Finnmark. For Rogaland og Canada er slaktemålene uendret.

I løpet av første kvartal slaktet Grieg rundt 15.230 tonn laks i Rogaland og Finnmark, mens det ikke ble slaktet noe i Canada, ifølge en tidligere oppdatering.

Les på E24+

Analytikere: Slik vil lakseskatten påvirke aksjene dine

Grieg Seafood har tidligere opplyst at de har satt alle vekstinvesteringer, rundt 2,3 milliarder kroner, på vent som følge av forslaget om grunnrenteskattforslaget om grunnrenteskattRegjeringen har foreslått en særskilt skatt på 35 prosent på grunnrenten i oppdrett av ørret og laks. Grunnrenten defineres som verdien av en felles naturressurs, og viser seg som ekstra overskudd i bedrifter som gjennom konsesjoner får utnytte ressursen..

Anbefaler aksjekjøp

I forkant av dagens tall anbefalte alle de 11 meglerhusene i en Bloomberg-oversikt kjøp av aksjen. Grieg verdsettes til i underkant av 10 milliarder kroner på Oslo Børs, etter et fall på rundt 33 prosent det siste året, hovedsakelig knyttet til grunnrenteskatten.

Tidligere denne uken presenterte lakseoppdretterne Mowi, Salmar og Bakkafrost solid vekst i sine resultater.

Publisert: