Mowi fikk et driftsresultat på 322 millioner euro i første kvartal

Laksegiganten la frem ferske tall tirsdag som viste sterkere økning i driftsresultatet enn ventet. Det totale slaktevolumet var i overkant av 102.000 tonn.

OPPDATERING: Mowi, der milliardæren John Fredriksen er storeier, rapporterer foreløpige tall for første kvartal.
Publisert:

Driftsresultatet tilsvarer omtrent 3,7 milliarder kroner. På forhånd var det ventet at laksegiganten skulle levere et operasjonelt driftsresultatoperasjonelt driftsresultatDet selskapet tjener på driften før verdijusteringer på fisken i sjøen, renter og skatt på 284 millioner euro, tilsvarende 3,2 milliarder norske kroner, ifølge Infront TDN Direkt.

Det er en solid oppgang fra 207 millioner euro på samme tid i fjor. De overgår også det ventede slaktevolumet på 98.000 tonn.

Selskapet rapporterer om en netto rentebærende gjeld på rundt 1,6 milliarder euro i første kvartal. Videre kommer det frem at det operasjonelle driftsresultatet for «consumer products» endte på 37 millioner euro. Innen forvirksomheten var driftsresultatet 6 millioner euro.

Mowi er verdens største oppdretter av atlantisk laks. Den viktigste oppdrettsregionen er i Norge, men selskapet har også oppdrett i Chile, Canada, Skottland, Irland, Island og på Færøyene.

Les på E24+

Laksenæringen vil ha skatt som på Færøyene. Det skjønner de ikke der.

Aksjen har falt 23 prosent det siste året, trukket ned av forslaget om grunnrenteskatt på lakseoppdrett. Selskapet verdsettes nå til rundt 99 milliarder kroner på Oslo Børs.

Før dagens tall anbefalte 14 av 17 meglerhus kjøp av aksjen, ifølge Bloomberg. Mowi har klart seg bedre enn andre norske oppdrettere på børsen fordi de med sin relativt store andel av oppdrett i utlandet, ikke blir like hardt rammet av grunnrenteskatten.

Milliardæren John Fredriksen er største eier i Mowi, etterfulgt av Folketrygdfondet.

Den fullstendige kvartalsrapporten legges frem 10. mai.

Publisert: