Coast Seafood kjøper dansk lakseforedlingsselskap

Den norske sjømateksportøren har kjøpt danske Vega Salmon, som har prosessanlegg i Tyskland.

Publisert: Publisert:

Coast Seafood har kjøpt Vega Salmon fra det danske private equity-fondet Maj Invest Equity 4 K/S.

Salgssummen og vilkårene vil ikke bli offentliggjort, ifølge pressemeldingen.

Danske Vega Salmon har en årlig produksjon på rundt 25.000 tonn laks, og inntekter på omtrent 1,3 milliarder danske kroner i året. Det skal også være kapasitet til å øke produksjonen.

– Vega Salmon er et veldrevet selskap som opererer i henhold til bransjens høyeste kvalitetsstandarder. Med Vega som en del av Coast-familien vil vi være svært godt posisjonert for å øke eksporten av bearbeidet laks til det globale markedet, sier Sverre Søraa, toppsjef i Coast Seafood i meldingen

Les på E24+

Slik bør du investere nå: Unngå feilen mange gjorde i fjor

Stor eksportør

Sjømateksportøren Coast Seafood eksporterer mer enn 100.000 tonn sjømat i året. Selskapet omsatte for nesten 4,8 milliarder kroner i 2021.

Coast Seafood ble startet av Sverre Søraa og Martin Øvrebø på midten av 1990-tallet. Begge sitter i ledelsen, og eier selskapet sammen med sine familier.

Søraa er administrerende direktør, mens Øvrebø er driftsdirektør.

Hovedkontoret ligger i Måløy i Nordfjord. Selskapet har også kontorer og fasiliteter i Bergen, Berlevåg, Kjøllefjord og på østkysten i USA.

Sverre Søraa, administrerende direktør i Coast Seafood.

Tyskland og Danmark

Vega Salmon har lokasjoner sør i Danmark og nord i Tyskland. Hovedkontoret ligger i danske Kolding, og selskapet har et prosessanlegg i tyske Handewitt. Det er mellom 400 og 600 ansatte i selskapet avhengig av sesong.

Jakob Graasbøll Enemark, administrerende direktør i Vega Salmon, mener Vega og Coast er en god match.

– Vi ser frem til å bli en del av Coast Seafood og er imponert over deres profesjonalitet, samt hvor høyt de prioriterer kvalitet og bærekraft.

Ifølge Coast Seafood er oppkjøpet et nytt skritt mot å utvide tilstedeværelsen i hele verdikjeden, etter at de kjøpte fiskeforedlingsselskapet Sotra Fiskeindustri i 2021.

Publisert:
Gå til e24.no