«Ocean Viking» har reddet 30 flyktninger i Middelhavet

Det norskeide skipet «Ocean Viking» opplyser at det har plukket opp 30 nye mennesker fra en båt i vansker utenfor Libyas kyst.

«Ocean Viking». Foto: Anthony Jean/SOS Mediterranée

 • NTB
 • Marianne Borchgrevink-Brækhus
Publisert: Publisert:

Dermed befinner det seg over 120 reddede personer på skipet. Tirsdag plukket fartøyet opp 94 migranter fra en gummibåt som også opplevde vansker utenfor kysten av Libya.

Leger Uten Grenser skriver på Twitter at de oppdaget en ny båt i vansker onsdag, og de 30 som ble tatt om bord, sier at de har vært på havet siden tirsdag kveld.

«Ocean Viking» er opprinnelig et beredskapsfartøy eid av Sotra-rederiet Høyland Offshore, og har tidligere gått på oppdrag for Equinor i Nordsjøen.

Det ombyggede skipet brukes nå av organisasjonene Leger Uten Grenser (MSF) og SOS Méditerranée til frivillig redningsarbeid i Middelhavet.

 • Bakgrunn: Norsk offshoreskip bygget om for å redde migranter

Ekstra farlig

Reisen over Middelhavet på denne tiden av året er spesielt farlig fordi migranter og flyktninger som reiser i uegnede båter, også kan bli utsatt for nedsatt kroppstemperatur.

Forrige måned brakte «Ocean Viking» 176 migranter til havnebyen Taranto i Italia. Et par uker senere brakte skipet flere enn hundre mennesker til en havn på Sicilia. Regjeringen i Italia ga fartøyet tillatelse til å legge til kai etter flere måneder med juridiske og politiske uenigheter knyttet til frivillige redningsfartøyer.

Kan ta om bord 200

Leger Uten Grenser har tidligere opplyst at mannskapet på «Ocean Viking» består av ni personer som er ansatt av Høyland Offshore. Det 32 år gamle offshorefartøyet er fullt utstyrt for å utføre søk- og redningsarbeid, med tre hurtiggående, mindre redningsbåter om bord.

Skipet har også en klinikk for konsultasjoner og helsehjelp, og har kapasitet til å ta om bord rundt 200 migranter.

Publisert:

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Norskeid skip reddet over 90 mennesker i Middelhavet

 2. Betalt innhold

  Ocean Viking har plukket opp 90 migranter i Middelhavet

 3. Betalt innhold

  Ocean Viking-passasjerer i karantene i Italia

 4. Nødssituasjon på Ocean Viking

 5. Hvitt pulver i konvolutt var ufarlig