IntraFish: Utkastet til lakseskatt er nå klart

Innholdet er i Finansdepartementets nye forslag er fortsatt hemmelig. Laksenæringen må trolig vente til mars før den får vite hvordan skattenivået blir.

HEMMELIG: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum har oversendt et nytt utkast til grunnrenteskatt på lakseoppdrett til et annet departement, men detaljene får vi trolig ikke vite før i mars.
Publisert: Publisert:

Finansdepartementet har gjort klart et nytt utkast om hvordan grunnrenteskatten på lakseoppdrett skal se ut, ifølge IntraFish.

Den 9. februar, en drøy måned etter høringsfristen på det opprinnelige forslaget gikk ut, ligger det et utkast klart i postjournalen til departementet.

«Utkast til proposisjon om grunnrenteskatt på havbruk – Departementsforeleggelse», het posten i journalen, før både «grunnrenteskatt» og «havbruk» fjernet fra navnet, skriver IntraFish, som også understreker at en slik fjerning er svært uvanlig.

Innholdet er imidlertid unntatt offentlighet, så detaljene om hva som skal gjelde, får vi først vite en gang i mars.

Store protester

Grunnrenteskatten ble innført fra årsskiftet, rett før høringsfristen gikk ut. Laksenæringen har protestert voldsomt mot forslaget, og reagerer særlig på usikkerheten det har skapt.

Flere oppdrettsgiganter har utsatt milliardinvesteringer som følge av dette, og noen har tydd til permitteringer.

Det har blitt levert inn 416 svar på tusenvis av sider i høringen. Regjeringen har flere ganger vært klare på at høringsprosessen er reell, slik at det opprinnelige forslaget er åpen for endring.

I næringen fryktes det at regjeringen har tatt seg for dårlig tid til å gjennomgå innspillene.

I påvente av detaljene, har ulike uttalelser fra politikerne ført til enorme svingninger i verdsettelsene av de største oppdretterne på Oslo Børs.

Les også

Kan dra inn mer på lakseskatten: – Ingenting er bedre

Les også

748 Salmar-ansatte på Frøya kastet ut i uvisse: – Vi er mange som er redde

Publisert: