Prøver for tredje gang få løs «Ever Forward»: Sender regningen til lasteierne

I fjor skapte containerskipet «Ever Given» overskrifter verden over da det satte seg fast og blokkerte Suezkanalen. For tre uker siden satt et nytt skip fra samme rederi seg fast i USA.

«Ever Forward» har gått på grunn like utenfor den amerikanske havnebyen Baltimore.
Publisert: Publisert:

Det 334 meter lange «Ever Forward»-skipet gikk på grunn i Chesapeake Bay etter en avgang fra Baltimore 13. mars. Skipet har ikke beveget seg siden.

Etter to mislykkede forsøk på å dra skipet av grunne, prøver taubåter nå for tredje gang, mens selskapet Evergreen deler regningen med lasteierne, skriver Bloomberg.

Les også

Evergreen-skip grunnstøtte i USA

Evergreen erklærte «general average», torsdag. Det betyr at alle med lasteiere vil måtte dele på ekstrakostnadene for å få løs skipet.

– Dette vil gjelde til ytterligere redningsoperasjoner som vil kreve flere arbeidere, utstyr og kostnader, melder Evergreen.

Det taiwanske selskapet oppfordret alle involverte parter til å iverksette tiltak for å ta leveringer av skipet etter at det er blitt frigjort.

Ikke meldt om forurensning

Den 20. mars startet en gruppe ledet av den amerikanske kystvakten den første redningsaksjonen av skipet.

De har både mudret og to ganger forsøkt å slepe skipet av grunn.

Twitter skriver den amerikanske kystvakten at de vil prøve å flytte skipet igjen etter ytterligere mudring til en dybde på om lag 13 meter.

Skipet forstyrrer ikke trafikken i Chesapeake Bay, og selskapet sier at det foreløpig ikke er meldt om hverken skade, forurensning, eller skade på skipet og lasten.

– Det er opprettet en halv kilometer stor sikkerhetssone rundt skipet, som er under kontinuerlig overvåkning for potensielle forurensninger. Samtidig som stabilitetskontroller pågår, skriver kystvakten.

Årsaken til hendelsen er under etterforskning, skriver selskapet.

Les også

Klarer ikke løsne skipet som har stått fast siden 13. mars

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om