Nasjonalt mål om meir norske grønsaker, men då må forbrukarane styra unna billig import

90 prosent av matjorda i Rogaland er dekt av gras. Forskarar meiner mykje av denne jorda er godt eigna til grønsakproduksjon. Men då må forbrukarane visa vilje til å betala meir for å få norske varer.

– Eg ser ikkje på det som konkurranse, men heller som ein sjanse til å få fleire kollegaar som kan gjera kvarandre gode, seier Jone Wiig som håper på fleire grønsakbønder i fylket.

Anders Minge

Allerede abonnent på Bergens Tidende? Sjekk om du har tilgang til alt fra E24

Flere artikler

  1. Startar arbeidsdagen 03.00 for å kjempa mot dei store matleverandørane

  2. Rørosmeieriet får nye hovedeiere

  3. A-krim på tilsyn i jordbruket: – Eg håper det er ryddigare i år enn tidlegare år

  4. Betalt innhold

    – Det er nesten litt flaut å si det, men vi har en fantastisk ordresituasjon

  5. Betalt innhold

    Tina Bru ville spurt Siri Kalvig om investeringsråd

  6. 30.000 geiter blir kasta, men her går salet av kjøt unna