G7-land enige om å boikotte russisk gull

G7-landenes ledere er enige om å innføre forbud mot import av russisk gull, men ikke russisk gull som alt er i omløp.

G7-landene og EU øker presset på Russland og ble under sitt toppmøte søndag enige om å innføre forbud mot import av russisk gull.
  • NTB-AP
Publisert:

– USA har påført Putin kostnader som savner sidestykke ved å nekte ham de inntekter han behøver for å finansiere krigen sin i Ukraina, tvitret USAs president Joe Biden foran søndagens G7-toppmøte i Tyskland.

– G7 vil kunngjøre at vi vil forby import av russisk gull, som er en betydelig eksportvare som innbringer titall milliarder dollar til Russland, skrev han.

Noen timer senere kom bekreftelsen fra G7-ledernes toppmøte om at både de og EU vil slutte opp om et forbudet mot å importere mer gull fra Russland.

En boikott av russisk gull «vil direkte ramme de russiske oligarkene og hjertet av Putins krigsmaskin», heter det i en uttalelse fra Storbritannias statsminister Boris Johnson.

Vesten har tidligere innført en rekke sanksjoner mot Russland og sentrale personer i kretsen rundt president Vladimir Putin.

Gull er Russlands nest viktigste eksportprodukt etter olje og gass, og i 2021 eksporterte Russland gull til en verdi av over 150 milliarder kroner.

Les også

Macron ber oljeproduserende land om priskutt

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. G7-landene vil motvirke kinesisk innflytelse og forby russisk gullimport

  2. Det hvite hus: G7-landene enige om oljeboikott av Russland

  3. Betalt innhold

    Import av laksefor fra Russland doblet i juni. Eksporten av laks og mat uendret av krigen i Ukraina.

  4. Oljeprisen stiger etter EU-enighet om russisk oljeboikott

  5. Oljeprisen passerte 120 dollar