Guam stanser «Air V & V» etter smitteøkning

Det amerikanske stillehavsterritoriet Guam har måttet stanse en ordning der internasjonale turister kan bli vaksinert på ferie.

Tumon Bay i Guam, fotografert i juni.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Ordningen «Air V & V» – «Vacation and vaccination» ble lansert av turistmyndighetene på den tropiske øya i juli for å få fart i den svært lukrative turistnæringen på Guam. Nå må den imidlertid stanses uten å ha ført mange turister til øya.

Guam har fram til nå hatt svært lave smittetall, men med Delta-variantens ankomst har 910 av øyas 168.000 innbyggere blitt smittet den siste uka.

Myndighetene har utelukket en kobling mellom Air V & V-opplegget og høyere smittetall, ettersom det var strenge krav til testing og smittevern. En håndfull fly fra Taiwan ankom øya fram til 22. august med turister som ville la seg vaksinere.

I forrige uke måtte den tropiske øya stramme inn koronareglene. Skoler ble stengt og det ble innført forsamlingsbegrensninger. Kun vaksinerte får slippe inn på utesteder og andre offentlige bygg. Til sammen er mer enn 10.000 blitt smittet og 150 dødd på øya under pandemien.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Reiseliv
  2. Turisme
  3. Coronaviruset internasjonalt
  4. Vaksine

Flere artikler

  1. Varsler sluttdato for tiltakene: Kan leve som normalt i slutten av september

  2. Broadway åpner opp: – Trodde aldri vi skulle komme oss tilbake

  3. Får heller sparken enn å ta vaksine

  4. USA åpner grensene for fullvaksinerte turister i november

  5. Sydney stenges ytterligere ned