FT: EU åpner monopolsak mot Facebook

EU er i ferd med å starte en formell gransking av hvorvidt Facebook misbruker sin makt i markedet for rubrikkannonser på nett, skriver Financial Times.

  • NTB
Publisert: Publisert:

Tjenestemenn i EU har allerede sendt ut spørreskjemaer til konkurrenter med spørsmål om hvorvidt Facebook skaper vridninger i markedet for rubrikkannonser ved å tilby tjenesten Marketplace gratis til sine 2 milliarder bruker, skriver avisen onsdag.

EU-kommisjonen vil granske påstander om misbruk av markedsmakt og om Facebook undergraver konkurrentenes annonsevirksomhet.

Så langt er Facebook det eneste av de amerikanske nettigigantene som ikke har blitt formelt gransket for monopolistisk opptreden. EU har tidligere satt i gang etterforskning av Microsoft, Amazon, Apple og Google.

Granskingen kan bli formelt satt i gang i løpet av de nærmeste dagene, men det jobbes fortsatt med å bestemme omfanget og tidsplanen, sier tre høyt plasserte kilder med direkte kjennskap til saken.

EU-kommisjonen ønsker foreløpig ikke å kommentere saken overfor Financial Times. Facebook har ikke kommet med noe umiddelbart svar på avisens henvendelse.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Facebook
  2. EU

Flere artikler

  1. EU åpner monopolsak mot Google

  2. Storbritannia og EU starter gransking av Facebook

  3. Apple avviser EU-anklage om at de hindrer konkurranse

  4. EU tar rettslig skritt mot Tyskland etter ESB-avgjørelse

  5. USA og Japan vil kaste IMF-lederen