Fem døde under bygging av norsk oljeplattform i Sør-Korea

Mandag morgen skjedde en ulykke med en kran i tilknytning til byggingen av Martin Linge-moduler ved Samsung Heavy Industries-verftet i Sør-Korea, hvor Total E&P er operatør.

ULYKKE: Bildet viser kranen som mandag morgen veltet på Samsung Heavy Industries' verft i Sør-Korea.
Publisert:

Fem mennesker er omkommet og rundt 20 er skadet i en kranulykke på verftet Samsung Heavy Industries i Sør-Korea, skriver Korea Times. Ulykken skjedde under byggingen av en norsk oljeplattform for selskapet Total E&P, bekrefter selskapets kommunikasjonssjef Leif Harald Halvorsen overfor VG.

– Vi vet fremdeles veldig lite, men jobber med å få oversikt, sier Halvorsen til VG mandag formiddag.

Ifølge Halvorsen skjedde ulykken da en kran veltet over en brønnmodul til Martin Linge-plattformen som er under ferdigstilling. Det pågikk arbeid ved brønnmodulen da ulykken inntraff.

Ingen fra Totals prosjektorganisasjon er blant de omkomne eller skadede.

Mandag ettermiddag melder NTB at antall omkomne skal ha steget til seks.

Sørkoreanere har rett til fri med lønn 1. mai, men mange drar på jobben likevel. Samsung Heavy opplyser at det var 15.000 personer på jobb på verftet da ulykken skjedde, ifølge NTB.

Tilsyn ved Martin Linge-prosjektet

E24 skrev i forrige uke at Petroleumstilsynet i slutten av mars var på tilsyn hos Martin Linge-prosjektet i Sør-Korea. Ptil fant en rekke mangler ved modulen og feil knyttet til fagmessig utførelse på elektriske installasjoner, og har i etterkant av besøket varslet at operatøren Total kan få pålegg om å rette opp feil og mangler.

Kommunikasjonssjef Halvorsen understreker at det er for tidlig å si noe om årsak til ulykken. Alt arbeid på verftet er nå stanset og det vil bli utført videre undersøkelser av det inntrufne, opplyser han.

– Våre tanker går til de pårørende av de som er omkommet og skadet, sier Halvorsen.

– Kaotisk

Ulykken skal ha skjedd klokken 07.50 norsk tid. En redningsoperasjon for å redde personer som eventuelt er fanget under kranen pågår nå, ifølge Korea Times.

Ifølge nyhetsbyrået Yonhap skal fem skal være bekreftet omkommet, seks være alvorlig skadet og 14 med mindre skader.

– Det er fremdeles kaotisk på området, sier en polititjenestemann ifølge nyhetsbyrået.

Det franske oljeselskapet Total E&P er med i 98 lisenser på den norske sokkelen og er operatør av 33, deriblant Martin Linge-feltet. Feltet ligger i Nordsjøen, og prosjektet er forsinket sammenlignet med de opprinnelige planene.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om