Kvartalsrapporter

Milliardsmell for Santander i andre kvartal

Banco Santander tapte massive 11,13 milliarder euro (119 milliarder kroner) i andre kvartal. Storbanken setter av milliardsummer til å dekke mulige tap i kjølvannet av coronakrisen, og gjør nedskrivninger på enorme 134,3 milliarder kroner.

Luke MacGregor / X01981
  • Mads Yksnøy
Publisert: Publisert:

Banco Santander SA slapp onsdag morgen kvartalstall for andre kvartal 2020, og de er sterkt preget av coronakrisen som satte inn for alvor i mars.

Resultatet for andre kvartal ender på minus 11,13 millarder euro. Det er en nedgang på nesten 14 milliarder euro fra tilsvarende tidspunkt i fjor, hvor resultatet kom på 3,2 milliarder euro.

Dette er ifølge Bloomberg det første kvartalstapet i bankens 160 år lange historie. Analytikerne hadde ventet et resultat etter skatt på 838 millioner euro, ifølge nyhetsbyrået Dow Jones.

Banken skriver ned verdier for 12,6 milliarder euro fordelt på flere datterselskaper etter at de økonomiske utsiktene har forverret seg.

Kvartalsrapporten viser at tapene i stor grad er drevet av tapsavsetninger, som er på 7 milliarder euro i årets første halvdel. Dette er penger som settes til side for å dekke mulige tap. Årsaken er at coronakrisen har påvirket kredittkvaliteten på bankens utlån.

Selskapet har satt fart på kostnadsreduksjonene sine, og sier at disse ligger foran skjema.

Den underliggende driften er imidlertid fortsatt solid, ifølge Santander. Uten de omfattende justeringene ville resultatet etter skatt i andre kvartal ha blitt på 1,9 milliarder euro, påpeker banken.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kvartalsrapporter
  2. Banco Santander
  3. Euro

Flere artikler

  1. Kraftig resultathopp for Bank Norwegian

  2. Milliardunderskudd for Kongsberg Automotive

  3. Lånevekst og dempet coronatap for Nordea

  4. Bedre enn ventet fra Nordea

  5. Nordea venter enda større oljetap: Setter av nye 380 millioner