Vurderer å selge omstridt Trump-hotell

President Donald Trumps selskap The Trump Organization skal vurdere å videreselge leiekontrakten til det kontroversielle The Trump International Hotel i Washington D.C. Selskapet håper å få 4,6 milliarder kroner for salget.

The Trump International Hotel i Washington D.C. vurderes solgt for 4,6 milliarder kroner.

MARK WILSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
 • Ola Alsberg
Publisert:,

Hotellet, som er eid av den amerikanske staten og leid ut til The Trump Organization, åpnet bare måneder før Trump vant presidentvalget i 2016.

– Siden vi åpnet dørene har vi mottatt enorm interesse i hotellet og som eiendomsutviklere er vi alltid villig til å utforske muligheter, sa presidentens sønn Eric Trump til The Wall Street Journal.

The Trump Organization uttalte til Associated Press at et potensielt salg var for å unngå interessekonflikter. Presidenten har fremdeles eierinteresser i selskapet, som drives av hans to sønner Donald Jr. og Eric Trump.

Les på E24+

Økonomien etter Trumps inntog i Det hvite hus

Saksøkes for hotellovernattinger

Siden åpningen har hotellet vært involvert i kontroverser om hvorvidt presidentens inntekter fra hotellet bryter en antikorrupsjonslov. En rekke utenlandske embetsmenn har hatt tilhold på hotellet mens de besøkte presidenten, og er et velkjent samlingssted for lobbyister og Trumps støttespillere, skriver CNBC.

Trump er saksøkt av blant andre påtalemyndigheten i Maryland og District of Columbia for brudd på loven om at presidenten ikke kan motta godtgjørelser fra fremmede stater. Trump motstrider at han har brutt loven.

Les også

Trump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb

Håper på milliardsum

Leiekontrakten på hotellet varer i 100 år. Salgsdirektør Patricia Tang ved hotellet sa til CBS at de håpet å få rundt 500 millioner dollar for leiekontrakten, eller rundt 4,6 milliarder norske kroner.

The Trump Organization signerte leien på hotellet i 2013, og betaler ifølge Bloomberg 250 000 dollar i måneden for å leie bygningen. Som en del av avtalen måtte organisasjonen renovere eiendommen. Regningen på renoveringen skal ha forløpt seg til 200 millioner dollar.

Les også:

Les også

Trump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november

Les også

De verdenskjente kasinoene Bellagio og Circus Circus i Las Vegas får nye eiere

Her kan du lese mer om

 1. Trump
 2. Hotell
 3. Donald Trump
 4. Washington D.C.
 5. Korrupsjon
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Trump-selskaper tjener på presidentens reiser

 2. The New York Times: 194 millioner fra hotell utbetalt til Trump under 2016-valgkampen

 3. Trumps selskap må corona-stenge: – Ja det rammer meg

 4. Annonsørinnhold

 5. Donald Trumps yngre bror er død

 6. New York Times: Trump betalte 7000 kroner i skatt i 2016