FBI enig med CIA om russisk innblanding i USA-valget

FBI stiller seg bak CIAs konklusjon om at Russland blandet seg inn i det amerikanske valget for å hjelpe Donald Trump med å vinne.

AKTIV INNBLANDING: FBI og CIA mener begge at Russland aktivt blandet seg inn i den amerikanske valgkampen via hacking for å påvirke utfallet slik at Donald Trump vant valget
 • NTB
Publisert: Publisert:

Det skriver avisen The Washington Post fredag. Ifølge avisen deler FBI-sjefen James Comey CIAs oppfatning om at Russland grep inn med ønske om å skade Hillary Clintons valgkamp og hindre henne i å vinne valget.

Også James Clapper, sjef for etterretningstjenesten National Intelligence, skal ifølge avisen støtte CIA-rapporten. Dermed er lederne for alle de tre sikkerhetsbyråene i USA enige i synet om at Russland blandet seg direkte inn via hacking.

Avtroppende president Barack Obama sa på en pressekonferanse i Det hvite hus fredag at han er bekymret for hackerangrepene.

– Det er viktig å analysere hendelsene og unngå at noe lignende skjer i framtiden. Jeg tror ikke noen amerikanere vil ha dette. Det bekymrer meg, og det burde bekymre alle, sa han og oppfordret påtroppende president Donald Trump om å gå med på at det iverksettes en uavhengig etterforskning av saken.

Trump har gjentatte ganger avvist påstanden om russisk innblanding.

Les også

– Kina-forholdet er ett av de mest usikre kortene vi har

Les også

Stor splid om russisk presidentvalg-hacking

Les også

NBC: Putin involvert i hackerangrepene i USA

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. USA
 2. Russland
 3. IT-sikkerhet
 4. Donald Trump
 5. CIA
 6. FBI

Flere artikler

 1. Demokratene saksøker Russland, Trump-kampanje og WikiLeaks

 2. CIA: Russland forstyrret valget for å støtte Trump

 3. Stor splid om russisk presidentvalg-hacking

 4. Fox: Trump-kritiker blir Russland-ambassadør

 5. Trump: Forholdet endret seg for fire timer siden