Joko Widodo tatt i ed som Indonesias president

Joko Widodo er omsider tatt i ed som Indonesias sjuende president. Han blir landets første leder som ikke kommer fra noen militær eller politisk elite.

VANT: Indonesisas syvende president Joko Widodo ble mandag sverget inn som president i hjemlandet.
Publisert: Publisert:

Widodo vant over halvparten av stemmene i valget i sommer, men strid om valgresultatet gjorde at det måtte behandles av grunnlovsdomstolen før han kunne ta fatt på presidentjobben.

– Jeg sverger ved gud å gjennomføre mine plikter som president i republikken Indonesia etter beste evne og så rettvist som mulig, sa Widodo da han leste opp presidenteden under en seremoni i nasjonalforsamlingen mandag.

Widodo er valgt for fem år. Joko Widodo, kjent som Jokowi, var tidligere guvernør i landets hovedstad Jakarta. Han anses som et friskt pust, og har blant annet vunnet respekt for sine planer om helseprosjekter for de fattigste.

Widodo har imidlertid blitt anklaget for å ikke være muslimsk nok, noe som kan være problematisk i et land som har verdens største muslimske befolkning. Det har også vakt litt oppsikt at han liker svartmetall.

Les også:

Likt mellom Rousseff og Neves i BrasilEvo Morales erklærer seier i BoliviaEgypts president ber om nye fredssamtalerPutin varsler tilbaketrekning fra grensa mot UkrainaStoltenberg roser investeringsvillig Polen

Publisert: