Carlsberg i samtaler med rival

Danskene vurderer å danne et konsortium med erkerival Heineken for å by på britiske Scottish & Newcastle.

Publisert:

Den danske bryggerigiganten Carlsberg CARL-B er i samtaler med sin nederlandske erkerival Heineken om å forme et konsortium for å ta over det britiske bryggerihuset Scottish & Newcastle (S&N).

S&Ns aksjer steg med 18 prosent i ettermiddag, noe som gir bryggerihuset en markedsverdi på 7,1 milliarder pund, ifølge Financial Times.

Les også: Ute etter mer øl

Carlsberg og Heineken har ikke kommet med noe konkret bud på S&N enda, men de har vært i innledende samtaler med bryggerihuset.

Vil vokse

Den nordiske giganten fikk ny sjef i september og det ble raskt klart at bedriften hadde ambisjoner om å vokse.

Dagen etter at Jørgen Buhl Rasmussen tok over sjefsroret skrev den danske avisen Politiken at han har fått styrets velsignelse til å bruke opp mot 70 milliarder danske kroner på oppkjøp.

Hvis et bud blir lagt på bordet vil Carlsberg få BBH, som de allerede har et joint venture med i Øst-Europa, samt deres greske og franske bryggerier. Heineken vil få S&Ns bryggerier i Storbritannia og resten av Europa.

Dyrt oppkjøp

Carlsberg må legge minst 5,5 milliarder pund eller over 60 milliarder norske kroner på bordet for denne andelen i S&N, anslår analytiker i islandske Landsbanki Kepler, Marcel Hooijmaijer, ovenfor politiken.dk.

Analytikeren mener at bryggerihusene må by rundt 800 til 850 pence per aksje, noe som tilsier at det totale budet vil ligge på minst 9,5 milliarder pund.

S&N har erklært at et bud fra Heineken og Carlsberg ikke er velkomment. Analytikeren mener Anheuser-Busch og SABMiller kan være andre aktuelle kandidater for oppkjøp av det britiske bryggerihuset.

Publisert: