Dommedag lot vente på seg verden over

Jorden gikk ikke under lørdag, men dommedagsprofetiene til den amerikanske predikanten Harold Camping fikk folk verden over til å søke tilflukt og å skynde seg å gjøre opp for sine synder.

Publisert: Publisert:

De dystre profetiene til den 89 år gamle fundamentalistiske sektlederen gikk ut på at et apokalyptisk jordskjelv ville ramme jorden klokka 18 lokal tid i hver av klodens regioner. Deretter skulle fem måneder med pest, krig og hungersnød følge.

Camping har imidlertid varslet dommedag og jordens undergang en gang før, i 1994. Jorden overlevde imidlertid, og Camping konkluderte med at han hadde regnet feil.

Denne gang var han imidlertid skråsikker, for omfattende beregninger viste ifølge Camping blant annet at det nettopp lørdag var 7.000 år siden syndefloden inntraff.

Sier opp jobben

Kun de rettroende vil komme til himmelen, advarte Camping, mens alle andre ville gå under sammen med jorden.

Camping har i flere tiår prediket og skremt mange dypt religiøse mennesker. Også denne gangen var det mange som trodde på ham. Folk hadde sagt opp jobber og solgt sine hjem.

En av dem er Gregory LeCorps, som sa opp jobben for en uke siden. Han hadde tatt med seg sin kone og fem barn på vandring der de advarte alle de møtte om hva som kom til å skje.

– Vi er i innspurten nå, sa han da han mente det fortsatt bare var timer til jorda ville gå under.

Spøkte på Twitter

New Zealand var et av de områdene i verden søm først skulle ha blitt rammet av dommedag. Men ingenting skjedde.

– Nå er klokka 13 minutter over dommedag her i New Zealand. Jeg håper fortsatt på gjallende trompeter og en regn av ild, skrev newzealenderen Gavin Middleton ironisk på Twitter.

På det sosiale nettstedet lekte folk med ideen om å melde flere tusen mennesker savnet, bare for moro skyld. Internettbrukere diskuterte også hva slags musikk som egnet seg best når tiden er inne, samt hvilke sjekkelinjer som passet seg best for en siste romanse. Et av forslagene var: «Jeg lover at det ikke blir pinlig i morgen tidlig».

Lover fri parkering

I Vietnam hadde flere hundre mennesker gjemt seg i skogen nordvest i landet, mens i den mexicanske byen Ciudad Juarez har gatebildet i flere dager vært preget av store plakater som varsler om apokalypsen.

Ifølge Washington Post hadde det blitt satt opp egne selvmordsforebyggende telefonsentraler på grunn av frykt for at Campings disipler ville bli deprimerte når de innså at apokalypsen uteble.

New Yorks ordfører Michael Bloomberg, som er av jødisk herkomst og dermed, ifølge Camping, ikke kan vente seg en plass blant de utvalgte som kommer til himmelen, hadde lovet å oppheve forbudet mot dobbeltparkering i verdensmetropolen dersom verden virkelig går under.

Det spørs om noen er skuffet. (©NTB)

Publisert: