Trump melder flytting til Florida

USAs president Donald Trump, som hele tiden har vært en «New Yorker», har meldt flytting fra Manhattan til Palm Beach i Florida.

President Donald Trump og førstedame Melania Trump melder flytting fra New York til Florida.
 • Hanna Ghaderi
Publisert:

Det kommer fram i en «bostedserklæring» sendt til domstolen i Palm Beach i slutten av september, hvor både han og førstedame Melania Trump erklærer at deres eksklusive feriested Mar-a-Lago fra nå av vil være deres permanente adresse, skriver New York Times.

«Om jeg oppholder meg et annet sted eller i en annen delsstat eller stat, erklærer jeg herved at min overfor beskrevne bolig i delstaten Florida er mitt dominerende og viktigste hjem, og jeg har tenkt å fortsette det permanent sådan», heter det fra presidenten.

Siden han kom til makten har Trump ifølge avisa tilbrakt 99 dager på Mar-a-Lago, sammenlignet med 20 dager i Trump Tower, som er hans nåværende adresse.

Skatt

Det hvite hus har ikke ønsket å kommentere overfor NY Times hvorfor Trump bytter adresse, men en person som skal stå nær presidenten hevder at det i all hovedsak skyldes skatt.

En annen grunn skal ifølge kilden være at Trump er «rasende» fordi statsadvokaten på Manhattan, Cyrus R. Vance har krevd at Trumps revisorfirma gir fra seg presidentens skattemeldinger som privatperson og næringsdrivende de siste åtte årene.

Florida, som ikke har statlig inntektsskatt eller arveavgift, har lenge vært et sted for de velstående å slippe unna de høyere skattene i nordøst.

Guvernøren i New York, Andrew Coumo skrev «good riddance» på Twitter, et utrykk for glede over å være kvitt et irritasjonsmoment - vanligvis et individ. Samtidig la han til at «det var ikke sånn at han betalte skatt hit heller».

Bekrefter flytting

Donald Trump bekrefter torsdag flyttemeldingen på Twitter. Der skriver han at han håper å bli i Det hvite hus i fem år til og gjøre Amerika «great again», men at han og hans familie vil gjøre feriestedet i Palm Beach til deres permanente bolig.

«Jeg verdsetter New York og beboerne i New York, og vil alltid gjøre det. Men dessverre, til tross for at jeg betaler millioner av dollar i by, statlige og lokale skatter hvert år, har jeg blitt behandlet veldig dårlig av de politiske lederne i både byen og staten», skriver presidenten.

«Få har blitt verre behandlet. Jeg hatet å måtte ta denne avgjørelsen, men det er dette som til slutt vil være det beste for alle berørte», tvitrer Trump og sier at New York alltid vil ha en spesiell plass i hans hjerte.

Les også:

Les også

Trump: – Kina er ikke vårt problem, Federal Reserve er!

Les også

Vurderer å selge omstridt Trump-hotell

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Trump
 2. Florida
 3. Amerikansk politikk
 4. Melania Trump
 5. Det hvite hus
 6. Donald trump

Flere artikler

 1. Kraftig inntektsfall for Trump-dynastiet

 2. Biden om Trumps brev: – Veldig sjenerøst

 3. Trump inviterer til G7-toppmøte på sin private golfklubb

 4. Markedet surner etter Trump testet positivt for Covid-19

 5. Trump: – Føler meg mye bedre nå