Kina svarer USA med toll på 60 milliarder dollar

Verdens to største økonomier er i en «fullskala» handelskrig. Nå har Kina sendt sitt svar til USA.

  • E24
  • NTB
Publisert:

Kina har som de lovet svart på Trumps nye toll mot landet, og innfører importtoller på amerikanske varer verdt 60 milliarder dollar fra og med 24. september, melder flere internasjonale medier.

Tollene gjelder 5.207 produkter og er på mellom fem og ti prosent, ifølge Reuters.

Dermed trappes handelskrigen ytterligere opp.

President Donald Trump varslet en toll på 10 prosent på kinesiske varer verdt 200 milliarder dollar natt til tirsdag norsk tid. Den trer i kraft fra og med neste uke.

Trump har også truet med å innføre toll på kinesiske varer verdt ytterligere 267 milliarder dollar, dersom Kina svarer på nattens toll.

DNB Markets etter Trumps nye toll: – Fullskala handelskrig

DNB Markets mener verdens to største økonomier er i en fullskala handelskrig,etter at USAs president Donald Trump kom med enda et tollgrep mot Kina.

Til nå har USA innført toll på totalt 250 milliarder dollar i vareimport fra Kina, som tilsvarer drøyt halvparten av det USA importerer av kinesiske varer.

– Alt i alt er det klart at vi nå er i en situasjon med fullskala handelskrig mellom verdens to største økonomier, skrev DNB Markets-analytiker Ingvild Borgen Gjerde i en morgenkommentar.

Det siste grepet fra Trump er å ilegge en toll på 10 prosent på kinesiske varer til en verdi av 200 milliarder dollar, men satsen skal økes til 25 prosent senere i år.

Anklager Kina for valgpåvirkning

Trump anklager også Kina for å bruke handelskrig til å forsøke å påvirke det kommende mellomvalget.

– Kina har åpenlyst erklært at de aktivt forsøker å påvirke og endre vårt valg ved å angripe våre bønder, gårdeiere og/eller industriarbeidere på grunn av deres lojalitet til meg, skriver Trump på Twitter tirsdag.

– Det Kina ikke forstår, er at disse menneskene er store patrioter og til fulle forstår at Kina utnytter USA, skriver han videre.

Trumps kommentar kommer samme dag som han kunngjorde at USA innfører toll på kinesiske importvarer til en verdi av 200 millioner dollar.

Det er kongressvalg, så kalt mellomvalg, i USA i november.

.....China has been taking advantage of the United States on Trade for many years. They also know that I am the one… https://t.co/F3IIy5iMs2
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. USA
  2. Kina

Flere artikler

  1. DNB Markets etter Trumps nye toll: – Fullskala handelskrig

  2. Trump gjør alvor av Kina-trussel - innfører kjempetoll

  3. Stormaktenes handelskrig: – Det man hadde grudd seg til har skjedd

  4. Fondstopper delt i synet på handelskaos: – Ser på handelskrigen som støy

  5. Senatet stemte for å redusere toll på hundrevis av kinesiske varer