Rousseff søker støtte i FN

Brasils president Dilma Rousseff, som kjemper en hard kamp for sin politiske framtid, reiser nå til New York for å søke internasjonal støtte i FN.

TRENGER HJELP: Brasils president Dilma Rousseff risikerer å bli stilt for riksrett, men hevder selv at hennes politiske motstandere driver et skittent spill for å selv ta makten i det Sør- Amerikanske landet.
Publisert:

Fredag skal Rousseff delta på et FN-møte hvor hun ifølge medarbeidere skal fordømme prosessen om å stille henne for riksrett, en prosess hun kaller «statskupp uten våpen».

Les E24s reportasje fra en av markeringene i Rio de Janeiro der Rousseffs meningsfeller tok til gatene for å støtte sin president.

På hjemmebane risikerer presidenten å bli stilt for riksrett. Samtidig forsøker hun å redde ekspresident, Luiz Inacio Lula da Silva, unna domstolene ved å utnevne ham til stabssjef, slik at han oppnår immunitet. Høyesterett skal vurdere lovligheten i opplegget, men meddelte i går at avgjørelsen er utsatt.

Les også

Rousseff lover å kjempe lang kamp mot riksrettssak

Brasils politiske krise ble tatt til et nytt nivå i begynnelsen av måneden da Rousseff mistet sin viktigste koalisjonspartner i regjeringen, Brasils største parti PMDB. Dette kommer på toppen av en økonomisk krise og en enorm korrupsjonsskandale i et statlige oljeselskapet Petrobras.

Alt skjer samtidig som landet er midt i forberedelsene til OL i Rio de Janeiro og prøver å takle zikautbruddet.

Les også

Ett steg nærmere riksrett for Rousseff

Les også

Brasils president avlyste forsvarstale

Les også

– Nei til statskupp!

Publisert:

Her kan du lese mer om