Brexit-forhandlingene starter i Brussel

Mandag starter forhandlingen mellom EU og Storbritannia om brexit. Målet er "en avtale uten sidestykke i historien", sier brexit-minister David Davis.

OM BREXIT I BRUSSEL: Mandag skal britenes brexit-minister David Davis formelt starte utmeldingssamtalene med EU.
  • NTB
Publisert:

Det er ventet at Davis vil si at samtalene som starter i Brussel mandag, vil forme Europas og Storbritannias fremtid og borgernes liv, skriver det britiske utenriksdepartementet i en pressemelding.

– Vi ønsker at begge sider skal komme sterke og fremgangsrike ut av samtalene, og kunne fremme vår verdensledende felleseuropeiske verdier og vise at vi vil ivareta borgernes sikkerhet, heter det videre i meldingen om Davis' forventede kommentar.

Han sier ingen skal være i tvil om at Storbritannia kommer til å tre ut av unionen og følge opp resultatet fra folkeavstemningen i fjor. Samtidig vil britene bevare sterke og tette bånd med landene på den andre siden av Den engelske kanal.

– Nå som vi tar fatt på samtalene, vil jeg gjenta at Storbritannia vil forbli en partner og alliert for våre venner på kontinentet. Og selv om veien som ligger foran oss er lang, er målet klart: et dypt og spesielt partnerskap mellom Storbritannia og EU. En avtale uten sidestykke i historien. Jeg ser fram til å starte arbeidet med den nye fremtiden i dag, står det i pressemeldingen.

Forhandlingene åpner klokken 11 mandag formiddag i EU-kommisjonens bygning i Brussel. Det første møtet varer en dag og avsluttes med at Davis og EUs forhandlingsleder Michel Barnier holder en felles pressekonferanse.

Les også

Tyskland øyner mulighet for myk brexit etter Mays valgnederlag

Les også

Nå begynner forhandlingene om brexit

Les også

Nye Russland-sanksjoner øker temperaturen mellom EU og USA

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Brexit
  2. Storbritannia
  3. EU

Flere artikler

  1. Jaguar Land Rover skal ansette 5.000 i Storbritannia

  2. Moody's: Mangel på brexit-deal kan sende Storbritannia ut i resesjon

  3. Tory-veteran antyder at Theresa May kan bli kastet

  4. Hemmelig britisk regjeringsdokument: 3,8 mill. EU-borgere får bli etter brexit

  5. Brexit-minister: – Ikke sikkert vi får til avtale med EU