IMF ser mild viruseffekt på økonomien

Det er for tidlig å si hvilke konsekvenser utbruddet av det nye coronaviruset får for verdensøkonomien, mener Det internasjonale pengefondet (IMF).

Det internasjonale pengefondet (IMF) mener det er for tidlig å si hvilke konsekvenser utbruddet av det nye coronaviruset får for verdensøkonomien, men sier at verdensøkonomien er svakere nå enn under utbruddet av sars-epidemien i 2003.

Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix
 • NTB-AFP
Publisert:

Dødstallene stiger som følge av utbruddet av viruset, som har fått navnet covid-19. IMF venter at utbruddet, som startet i byen Wuhan i provinsen Hubei, gir Kina en kraftig økonomisk nedgang etterfulgt av en kraftig vekst.

IMF mener dermed det er sannsynlig at virusutbruddet bare mildt påvirker økonomien i resten av verden. IMF-sjef Kristalina Georgieva tar likevel et forbehold.

– Det er ennå for tidlig å komme med antakelser. Den globale økonomien er noe mindre sterk enn den var da Kina møtte sars-utbruddet i 2003, sa hun til CNBC onsdag.

– Kina er annerledes, verden er annerledes. Viruset har klart større innvirkning nå, og verdensøkonomien var sterkere da, sa Georgieva.

IMF anslår at Kinas økonomi vil vokse 6 prosent i år, sammenlignet med 10 prosent i 2003.

USA vil ikke gi noen anslag på hvordan utbruddet av det nye coronaviruset vil påvirke økonomien.

– Det er ingen tvil om at det vil påvirke Kina i stor grad. Jeg forventer ikke at det nye coronaviruset vil ha noen effekt ut over dette året, sa finansminister Steven Mnuchin onsdag.

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. IMF
 3. Virus
 4. Verdensøkonomien

Flere artikler

 1. IMF: Coronavirus bremser veksten i verdensøkonomien

 2. IMF: Det nye coronaviruset kan påvirke global vekst

 3. IMF-sjef: Anslår at Kinas økonomi er tilbake til normalen i andre kvartal

 4. Annonsørinnhold

 5. Risiko for verre følger av Wuhan enn Sars: Har solgt aksjer for 800 millioner

 6. Legemiddel-aksjer skyter fart etter utbrudd av mystisk sykdom i Kina