IMF ser mild viruseffekt på økonomien

Det er for tidlig å si hvilke konsekvenser utbruddet av det nye coronaviruset får for verdensøkonomien, mener Det internasjonale pengefondet (IMF).

Det internasjonale pengefondet (IMF) mener det er for tidlig å si hvilke konsekvenser utbruddet av det nye coronaviruset får for verdensøkonomien, men sier at verdensøkonomien er svakere nå enn under utbruddet av sars-epidemien i 2003.

Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix
  • NTB-AFP
Publisert:

Dødstallene stiger som følge av utbruddet av viruset, som har fått navnet covid-19. IMF venter at utbruddet, som startet i byen Wuhan i provinsen Hubei, gir Kina en kraftig økonomisk nedgang etterfulgt av en kraftig vekst.

IMF mener dermed det er sannsynlig at virusutbruddet bare mildt påvirker økonomien i resten av verden. IMF-sjef Kristalina Georgieva tar likevel et forbehold.

– Det er ennå for tidlig å komme med antakelser. Den globale økonomien er noe mindre sterk enn den var da Kina møtte sars-utbruddet i 2003, sa hun til CNBC onsdag.

– Kina er annerledes, verden er annerledes. Viruset har klart større innvirkning nå, og verdensøkonomien var sterkere da, sa Georgieva.

IMF anslår at Kinas økonomi vil vokse 6 prosent i år, sammenlignet med 10 prosent i 2003.

USA vil ikke gi noen anslag på hvordan utbruddet av det nye coronaviruset vil påvirke økonomien.

– Det er ingen tvil om at det vil påvirke Kina i stor grad. Jeg forventer ikke at det nye coronaviruset vil ha noen effekt ut over dette året, sa finansminister Steven Mnuchin onsdag.