Britene vil betale 40 milliarder euro i Brexit-regning

Storbritannia er beredt til å betale opp til 40 milliarder euro til EU for å få balanse i regnskapet når landet trekker seg ut, skriver The Sunday Telegraph.

VIL BETALE: Storbritannia er forberedt på å betale opp til 40 milliarder euro til EU for å få balanse i regnskapet når landet trekker seg ut. Her statsminister Theresa May.

Foto: Geert Vanden Wijngaert AP
  • NTB
Publisert: Publisert:

Avisa melder at det er første gang britene tallfester sin Brexit-regning – selv om summen er langt under de 100 milliarder euroene som diskuteres i Brussel.

Storbritannia skal være villig til å betale beløpet kun hvis EU godtar å forhandle om oppgjøret som en del av en avtale om fremtidig samarbeid, inkludert handel.

EU har gjort det klart at de forventer fremdrift når det gjelder Brexit-regningen, samt rettighetene til europeiske borgere som bor i Storbritannia og det irske grenseproblemet, før det kan bli snakk om å forhandle om en frihandelsavtale.

Britiske myndigheter vurderer en overgangsordning der Storbritannia vil betale EU 10 milliarder euro i året i inntil tre år etter at landet forlater EU i mars 2019.

Summen er ifølge regjeringskilder tenkt som «en delvis forskuddsbetaling» på den endelige regningen.

EUs forhandlingsleder Michel Barnier har ikke oppgitt noen konkret sum for Brexit-regningen, men han har sagt at det må utarbeides en metode for å avgjøre hvor mye landet skal betale allerede i den første forhandlingsrunden. Etter planen skal den avsluttes i løpet av oktober.

Les også

Storbritannia planlegger en større rolle i Asia etter brexit

Les også

IMF: Verdensøkonomien vil bli mindre avhengig av USA og Storbritannia

Les også

Theresa May sikret samarbeidsavtale med nordirske unionister

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Brexit
  2. Storbritannia

Flere artikler

  1. Internasjonal studie: Norge blant de hardest rammede av brexit

  2. EU: Brexitregningen må betales – avtale eller ei

  3. EU-kommissær: Brexit kan koste 50 milliarder euro

  4. Annonsørinnhold

  5. Moody's: Mangel på brexit-deal kan sende Storbritannia ut i resesjon

  6. Stemte ned alle forslagene – igjen