Krisebank blir slukt

De amerikanske bankene Wachovia og Wells Fargo fusjonerer som en følge av finanskrisen.

LUCAS JACKSON
  • Aleksander Nordahl
Publisert:

De amerikanske bankene Wells Fargo og Wachovia fusjonerer, melder Reuters.

I begynnelsen av uken ble det kjent at Citigroup skulle kjøpe Wachovia, samtidig ble det kjent at Wells Fargo var nær ved å delta i kjøpet, ifølge Wall Street Journal.

Fredag kom meldingen om at Wells Farrgo kjøper Wachovia alene uten Citigroup.

- Denne avtalen gir en bedre verdi i forhold til det forrige tilbudet om å kjøpe bare banktjenestene. Wachovias aksjonærer vil ha en glimrende mulighet til å delta i veksten og suksessen av en kombinert Wachovia-Wells Fargo, som vil bli et av verdens største finansselskaper, sier konsernsjef Richard Kovacevich i Wells Fargo ifølge Bloomberg.

Følg Wall Street på E24 Børs!

Fusjonen

Citigroup ville kjøpe Wachovia med hjelp amerikanske myndigheter gjennom finansdepartementet, sentralbanken Fed og banksikringsmyndigheten FDIC, men Wells Fargo vil kjøpe Wachovia uten slik hjelp.

- Denne avtalen gjør oss i stand til å holde Wachovia intakt og bevare verdien av et integrert selskap uten offentlig støtte, sier konsernsjef Robert K. Steel i Wachovia ifølge Bloomberg.

Den totale verdien på fusjonen skal visstnok være 15,1 milliarder dollar (91 milliarder kroner), og Wachovias aksjonærer vil motta 0,1991 Wells Fargo-aksjer for hver aksje de har i Wachovia. Fusjonen krever imidlertid at alle Wachovias aksjonærer godtar avtalen.

Det meldes at tre av styremedlemmene i Wachovia vil få plass i styret till Wells Fargo.

Krisebank

Nyheten sender Wachovia-aksjen opp kraftige 64 prosent i førhandelen på Wall Street.

Wachovia har stupt på børsen etter at det ble kjent at banken var i samtaler om å selges. Wachovia-aksjen har rast nesten 80 prosent i løpet av en knapp måned.

Les mer: Citigroup kjøper Wachovia

Til E24-forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Finanskrisen

Flere artikler

  1. Wall Street faller tilbake

  2. Wall Street stiger på skjebnekveld

  3. – Wells Fargo får ikke kjøpe Wachovia nå

  4. Wall Street summer av rykter

  5. Wall Street stuper fra start