Trump og Moon samstemt om Nord-Korea-trussel

USAs president Donald Trump sier han har snakket med Sør-Koreas president Moon Jae-in, som er fornøyd med søndagens FN-resolusjon.

ENIGE: USAs president Donald Trump tok imot Sør-Koreas president Moon Jae-in tidligere i sommer. Nå er de uttalt enige om koreanernes trøbbelsomme nabo i nord.

Foto: Brendan Smialowski AFP
  • NTB
Publisert:

– Akkurat ferdig med en samtale med president Moon i Sør-Korea. Veldig fornøyd og imponert over 15–0 i FN-avstemningen om Nord Korea-sanksjoner, skrev president Trump på Twitter.

– De to lederne bekreftet at Nord-Korea utgjør en alvorlig og stigende trussel mot USA, Sør-Korea og Japan, så vel som de fleste land rundt om i verden, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Resolusjonen som ble vedtatt i FN lørdag kveld, forbyr all nordkoreansk eksport av kull, jern og bly, samt fisk og annen sjømat. Omtrent 90 prosent av eksporten fra Nord-Korea går til Kina.

De nye sanksjonene kommer etter at Nord-Korea gjennomførte to vellykkede oppskytinger av interkontinentale missiler 4. og 28. juli. Resolusjonen ble ført i pennen av USA, som de siste ukene har forhandlet om teksten med Kina.

Beregninger tilsier at Nord-Korea vil tape 1 milliard dollar årlig i eksportinntekter som følge av de nye sanksjonene. Det tilsvarer en tredel av landets samlede, årlige eksportinntekter, som antas å være 3 milliarder dollar.

Les også

Russland erklærer full handelskrig: – Er nok en del selskaper som driver intens risikovurdering nå

Les også

Nord-Koreas leder lover flere «gaver» til amerikanerne

Les også

USA, Kina og Japan i samtale om Nord-Korea søndag

Her kan du lese mer om

  1. Donald Trump
  2. Nord-Korea

Flere artikler

  1. Moon og Trump enige om å skjerpe sanksjoner mot Nord-Korea

  2. Nord-Korea sikter seg inn mot amerikanske Guam

  3. Trump innfører nye sanksjoner mot Nord-Korea

  4. Annonsørinnhold

  5. Trump og Kim på rett kurs mot toppmøte

  6. FNs sikkerhetsråd godkjenner nye sanksjoner mot Nord-Korea