Varoufakis tror regjeringen kan gå av ved ja-flertall

Hellas' regjering kan komme til å gå av dersom en folkeavstemning om en låneavtale med EU resulterer i et flertall for avtalen, sier landets finansminister.

KAN GÅ: Den greske finansministeren Yanis Varoufakis (midten) avbildet idet han ankom statsminister Alexis Tsipras' kontor søndag. Han erkjenner at regjeringen kan komme til å gå av dersom folket sier ja til en låneavtale med EU.

Marko Djurica
  • NTB
Publisert:

Den greske finansministeren Yanis Varoufakis fikk torsdag spørsmål av det australske radionettverket ABC om regjeringen vil gå av hvis flertallet sier ja, og overlate makten til et forretningsministerium.

– Ja, vi kan godt komme til å gjøre det. Men vi vil gjøre dette i en ånd av samarbeid med den som tar over for oss, svarte Varoufakis.

Grekerne skal søndag stemme ja eller nei til låneavtalen med EU. Statsminister Alexis Tsipras har oppfordret grekerne til å stemme nei, mens den konservative opposisjonen ber dem støtte kreditorenes forslag.

Tsipras har gikk mandag langt i å si at dersom flertallet stemmer ja, vil han og regjeringen heller gå av enn å gjennomføre kreditorenes kutt.

Her kan du lese mer om

  1. Hellas
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Varoufakis anklager kreditorene for terrorisme

  2. Tsipras: Ny avtale med kreditorene innen tirsdag

  3. Greske banker kan gå tomme på mandag

  4. Annonsørinnhold

  5. Sveitsisk storbank: - Et «nei» gir 75 prosent sannsynlighet for Grexit

  6. Tsipras: – Jeg gikk til Russland, USA og Kina, men det var ingen andre alternativer