Nok en ny virusvariant oppdaget i Storbritannia: – Enda mer smittsom

Den britiske regjeringen bekrefter at nok en ny variant av coronaviruset er oppdaget i Storbritannia.

Publisert: Publisert:

På en pressekonferanse onsdag sier helseministeren i landet, Matt Hancock, at de har påvist to smittetilfeller av den nye varianten i Storbritannia.

– Denne nye varianten er høyst bekymringsfull, fordi den er enda mer smittsom, og ser ut til at den har mutert mer enn den andre nye varianten, sier Hancock.

Begge skal være kontakter av påviste tilfeller som har reist til Storbritannia fra Sør-Afrika. De to nye tilfellene blir satt i karantene, det samme gjør nærkontakter av dem.

Virusvarianten som herjer i Sør-Afrika er ikke samme variant som den første nye mutasjonen i Storbritannia.

Hancock sier videre at folk som har vært i Sør-Afrika, og nærkontakter av disse, må i karantene umiddelbart.

Det er registrert 39.237 nye smittetilfeller i Storbritannia onsdag, som er ny rekord. I tillegg er det registrert 744 coronadødsfall onsdag, som er det høyeste registrerte tallet siden april.

BEKYMRET: Helseminister Matt Hancock er bekymret for den nye varianten som er oppdaget i Storbritannia.

En ny variant av coronaviruset er nå dominerende i Sør-Afrikas andre virusbølge, og forskere antyder at den sprer seg raskere.

Landet har mer enn doblet antallet nye smittetilfeller på to uker, dødstallene stiger nesten like raskt, og rekordmange 8.500 er innlagt på sykehus med covid-19, 200 flere enn forrige rekord i august.

Økningen er mye skarpere og kommer mye tidligere enn ventet i andre bølge.

Sør-Afrika har nylig innført tøffere coronarestriksjoner som inkluderer begrenset alkoholsalg og flere stengte strender.

Storbritannia er allerede hardt rammet av pandemien, og deler av landet er under strenge restriksjoner etter at det ble oppdaget en mutasjon av viruset som kan være opptil 70 prosent mer smittsomt enn tidligere varianter.

Flystansen for direkteflyvninger fra Storbritannia til Norge ble videreført onsdag, og skal vurderes på nytt andre juledag, melder Helse- og omsorgsdepartementet.

I 2003 preget viruset SARS nyhetsbildet, nå får Coronaviruset verden til å stå stille. Begge spores til Kina og begge spores til samme type miljø. Men vet du egentlig hvordan disse virusene oppstår?

Publisert: