Glen Ole Rødland går på dagen i både Seadrill og Axactor

Styrelederen går av med umiddelbar effekt i Seadrill og Axactor. Årsaken skal være manglende tillit fra dominerende aksjonær John Fredriksen.

MISTET TILLITEN: Rødland, til høyre, skal ha mistet tilliten fra milliardær John Fredriksen. Sistnevnte er dominerende aksjonær i begge selskaper.
Publisert:

Turbulent oljepris, milliardgjeld og svingende aksjekurs. Det har vært et krevende år for det John-Fredriksen kontrollerte riggselskapet Seadrill.

Nå er det bekreftet at Glen Ole Rødland går av som styreleder i riggselskapet og inkassoselskapet Axactor - midt i en restruktureringsprosess for førstnevnte.

Investor og milliardær John Fredriksen er dominerende aksjonær i begge selskaper.

DN skriver at Rødland ble informert fredag om at han ikke lenger har tillit fra Hemen Holding, Fredriksens investeringsselskap, og at det er derfor han nå går på dagen.

– Hvorfor har du ikke lenger tillit?

– Jeg har ingen ytterligere kommentarer, sier Rødland til E24.

Rødland: - Riktig tidspunkt

– Dette er det riktige tidspunktet for meg å gi fra meg stafettpinnen, sier Rødland i en melding, og legger til at han har troen på at styret vil få restruktureringsprosessen i Seadrill i havn.

I forrige uke kom det også frem at tidligere McKinsey-topp Svein Harald Øygard trer inn i styret i riggselskapet. Han er også aktuell som ny styreleder i Norwegian, hvor Fredriksen nå er storaksjonær.

Glen Ole Rødland har mer enn 25 års erfaring fra shipping, olje, gass og andre industrier og har blant annet jobbet i investeringsselskapene HitecVision og vært partner i Ferncliff.

Les på E24+

Hvilken fremtid har Seadrill?

Går av med umiddelbar effekt

Det fremgår ikke hvorfor styrelederen går på dagen i noen av selskapene, men Axactor opplyser i en melding at nåværende styremedlem Merete Haugli vil tre inn som styreleder på midlertidig basis.

– Jeg har hatt en spennende tid i Axactor. Sammen med et veldig kompetent styre og ledelse har vi videreutviklet en bærekraftig plattform og strategi som jeg forventer at vil levere høy verdiskaping for investorer, kunder og andre interessenter, uttaler Rødland om avgangen i inkassoselskapet.

Rødland har vært styreleder i Axactor siden april i fjor, mens han tok over som styreleder i Seadrill da John Fredriksen ga seg i november 2019.

Les på E24+

Fredriksen har ikke tjent én krone på Norwegian så langt

Det kriserammede riggselskapet har i lengre tid vært i konkursbeskyttelse, såkalt «chapter 11». Administrerende direktør Stuart Jackson uttaler i en melding at selskapet «gjør god fremgang i arbeidet med kreditorene», og at både styret og ledelsen vil fortsette arbeidet i tiden som kommer.

Seadrill har vært i hardt vær før, og søkte om konkursbeskyttelse i 2017 da 85 selskaper i konsernet gjennomgikk en større rekonstruksjon.

Les også

200 oljejobber kan ryke når oljerigg går i opplag

Publisert:
Gå til e24.no