Britisk næringsliv etterlyser migranter

Hovedorganisasjonen for british næringsliv (CBI) mener Storbritannia må slippe til migrantarbeidere for å takle landets økonomiske problemer.

VIL HA FLERE MIGRANTER: – Vi har ikke de folkene vi trenger, sier CBI-sjef Tony Danker.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

– Storbritannia er midt i en stagflasjon – altså økt inflasjon og dempet vekst – for første gang noen av oss sannsynligvis kan huske, sa CBI-sjef Tony Danker på organisasjonens årlige samling i Birmingham mandag.

– Vi vet hvordan vi bekjemper inflasjon. Vi vet hvordan vi bekjemper resesjon, men vi vet egentlig ikke hvordan vi bekjemper begge samtidig, sa Danker.

I forrige uke ble det klart at inflasjonen i Storbritannia har bikket 11 prosent, det høyeste nivået på 41 år.

Brexit har ført til at utenlandske arbeidere har vendt tilbake til sine hjemland. Det er anslått at den britiske økonomien vil krympe 1,4 prosent i 2023.

– Folk argumenterer mot immigrasjon – men det er det eneste som har økt vekstpotensialet vårt siden mars. La oss være ærlige – vi har ikke de folkene vi trenger, og vi har heller ikke produktiviteten, sa Danker.

Statsminister Rishi Sunak talte også på CBI-samlingen mandag, hvor han understreket at han ønsker å prioritere å hindre ulovlig migrasjon.

– Når folk ser at dette skjer, så undergraver dette tilliten til systemet. Det er ikke rettferdig at folk bryter loven. Det er dette jeg er helt bestemt på å fikse, sa Sunak.

Publisert: