Demokratene vil ha Kushners sikkerhetsklarering vurdert

Demokrater mener at sikkerhetsklareringen til Donald Trumps svigersønn må revurderes etter at han skal ha forsøkt å etablere en hemmelig bakkanal til Moskva.

VIL SIKRE SVIGERSØNN: Demokraten Adam Schiff, som sitter i etterretningskomiteen i Representantenes hus, ber nå om en revurdering av Kushners sikkerhetsklaring for å finne ut om han er til å stole på. Bildet viser Jared Kushner og Ivanka Trump idet de forlater Pantheon under et privat besøk i Roma onsdag.

Foto: Massimo Percossi AP
  • NTB
Publisert: Publisert:

Kravet reises etter meldingen om at Jared Kushner, som også er en av Trumps nærmeste rådgivere, forsøkte å etablere en hemmelig kommunikasjonskanal til Moskva få uker før Trump ble innsatt som president.

Demokraten Adam Schiff, som sitter i etterretningskomiteen i Representantenes hus, mener at meldingen er svært bekymringsfull.

Schiff sier det er nødvendig å komme til bunns i saken og ber nå om en revurdering av Kushners sikkerhetsklaring for å finne ut om han er til å stole på.

– Hvis ikke, kan han på ingen måte beholde denne typen klarering, sier Schiff.

Også Cory Booker, en demokrat som sitter i utenrikskomiteen i Senatet, mener at de nye anklagene må granskes grundig.

– Han må svare på hva som skjedde på den tiden, sier han.

Kushners advokater har sagt at han er villig til å forklare seg for kongressrepresentanter og føderale granskere om hvilke utenlandske kontakter han hadde mens han arbeidet i Trumps valgkampteam.

Flere amerikanske medier har i helgen skrevet at Kushner i desember foreslo å opprette en hemmelig kommunikasjonskanal med myndighetene i Moskva.

Kanalen skulle brukes til å utforske den påtroppende Trump-administrasjonens alternativer mens den utviklet en ny Syria-politikk.

Målet var å etablere en direkte linje mellom Trumps daværende sikkerhetsrådgiver Michael Flynn og russiske militære ledere, opplyser en ikke navngitt kilde til AP.

Les også

Japan varsler handling etter nordkoreansk oppskyting

Les også

Trump foreslår å bruke mer på helsevesenet

Les også

Axios: Trump vil trekke seg fra Parisavtalen

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Demokratene, USA
  2. USA
  3. Donald Trump

Flere artikler

  1. John McCain: Putin er en større trussel enn IS

  2. Demokratene mener det er overveldende bevis for at Trump har misbrukt sin makt

  3. Trumps svigersønn også under spesialetterforskerens lupe

  4. Trump: Riksrett vil føre til det største børsfallet i historien

  5. President Donald Trump frikjent av Senatet i riksrettssaken