Q-cells kraftig opp

Mens REC faller tungt på eiernes rokade, er tyske Q-cells godt i siget med både kjøp og sterke resultater.

Publisert:

Det tyske solenergikonsernet Q-cells stiger kraftig i verdi mandag. Selskapet la i dag frem sterke resultater, og har i tillegg sikret seg 17,9 prosent av aksjene i REC

OSE

REC

i en avtale som ble kjent i dag.

Q-cell, som allerede samarbeider med REC i to datterselskaper, EverQ og CSG Solar, knyttes gjennom trekantavtalen med Orkla

OSE

ORK

og Good Energies tettere inn i den norske solenergiklyngen.

Følg Q-cells på Børs24.

Dagens avtale sikrer også Q-cells tilgang på det ettertraktede råstoffet høyrent silisium, som har vært en flaskehals i produksjonen av utstyr for å fange solenergi. Det er Orklas datterselskap Elkem Solar som skal levere varene til tyskerne.

Fondsforvalter Audun Wickstrand Iversen i DnB Nor Markets følger solcellemarkedet nøye. Han forklarer oppturen til Q-cells delvis med selskapets egne resultater og delvis med avtalen med Orkla.

- Q-cells kom med gode tall i dag. Selskapet melder at de ser fallende priser på silisium, og at de ser økt etterspørsel etter modulene. Dette er bra for alle solcelleprodusentene, og litt dårlig for REC som jobber mer oppstrøms, sier Wickstrand Iversen.

Wickstrand Iversen mener 5-7 prosent av økningen kommer etter selskapets resultatpresetasjon, og 3-4 prosent kommer fra avtalen med Orkla og Elkem Solar.

Også Orkla stiger etter avtalefremleggelsen, mens REC altså taper.

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om