Cameron frir til næringslivet

Storbritannia skal være et mulighetenes land, lover statsminister David Cameron. Og det skal gode forhold for næringslivet sørge for.

ALLE SKAL MED: David Cameron lover et Storbritannia med muligheter for alle.
  • NTB
Publisert:

– Overskudd, verdiskaping, skattekutt, næringsliv. De er ikke stygge, elitistiske ord. De er ikke problemet, de er virkelig løsningen, sier Cameron.

Han gikk på talerstolen på De konservatives landsmøte i Manchester onsdag og trakk en klar skillelinje mot Labour.

Mens arbeiderpartiet brukte sitt landsmøte til å love kamp mot konservativ politikk «for de privilegerte få», snakket Cameron forretninger.

– Det er bedrifter som skaffer lønn til folks lommebok, mat på bordet, håp til familier og suksess for landet, sa han.

«For hardtarbeidende mennesker» er slagordet som er gjentatt flere ganger på landsmøtet i Manchester, mens Labours David Miliband anklages for å ville kvele næringslivet, bruker mer penger og skape mer gjeld.

– Om Labours mål for sysselsetting er å angripe næringslivet, skal vi støtte næringslivet.

Levekostnader

De konservative er nødt til å ta innover seg at levekostnadene stiger i Storbritannia, og Cameron fikk tyn tidligere i uken da han ikke kunne svare på hvor mye en loff koster.

Labour har fridd til velgerne med løfter om å fryse strøm- og gassprisene om de kommer til makten. Toryene forbereder britene på at sparetiltak og kutt også blir en realitet fremover.

Men den britiske økonomien viser tegn til bedring, og Cameron prøver å selge et mer optimistisk budskap før det ventede valget i mai 2015. De konservative bygger et mulighetenes land for alle, sier han.

– Vi drømmer ikke om underskudd og desimaler og tørre finansplaner. Vi drømmer om å hjelpe folk videre i livet. Håp, muligheter: Det er våre ord, vår drøm.

Valgkamp

Cameron har lenge ligget bak Miliband på meningsmålingene og er nødt til å gjøre noe med velgerflukten til det EU- og innvandringskritiske Selvstendighetspartiet UKIP.

Statsministeren lover en reforhandling og folkeavstemning om forholdet til EU.

– Det blir deres valg: Inn eller ut, sa Cameron onsdag til velgerne. Han vurderer også å trekke britene fra Den europeiske menneskerettskonvensjonen.

Noen av målingene har bedret seg den siste tiden, men Cameron har en hard kamp foran seg om han skal klare å sikre flertall uten partnerne i Liberaldemokratene.

– Når valget kommer, driver vi ikke valgkamp for en koalisjon. Vi skal kjempe med hode, hjerte og sjel for en konservativ flertallsregjering, for det er det landet vår trenger.

LES OGSÅ:

  • Cameron fikk «nei» i parlamentet
  • Krever lokale lærlinger for hver utenlandske ansatt
  • Britiske eiendomsmeglere vil ha stoppe prisveksten
Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Cameron erkjenner å ha begått feil

  2. Cameron leder på ny meningsmåling

  3. Dødt løp mellom Labour og De konservative

  4. Krever lokale lærlinger forhver utenlandske ansatt

  5. Dødt løp foran valget i Storbritannia