Malaysia Airlines beklager «støtende» reklame

HJEMMEBASEN: To av Malaysia Airlines fly fotografert på hjemmebasen i Kuala Lumpur International Airport.
Publisert: Publisert:Lørdag beklaget flyselskapet Malaysia Airlines for en reklamemelding, som kritikere mente hentydet til det savnede flyet MH370.

«Vil du reise et sted, men vet ikke hvor?», skrev Malaysia Airlines for å reklamere for vinterens flyturer. Brukere på sosiale medier påpekte at det ga assosiasjoner til avgang MH370, Boeing 777-flyet som forsvant i mars.

Selskapet sier de mente å inspirere reisende, men de har tatt bort meldingen etter at den vakte så stor oppmerksomhet.

Det er andre gangen flyselskapet opprører etterlatte etter passasjerer som er omkommet med valg av reklametekst.

I september endret de navnet på en salgskampanje etter å ha fått tilbakemelding om at det var en upassende referanse å spørre passasjerer om hvilke steder som er på deres «bucket list». En slik liste er en oversikt over hva folk vil gjøre før de dør.

239 mennesker var om bord MH370 da det forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing i mars. Hva som hendte og hvor flyet ble av, er fortsatt et mysterium.

Alle de 298 om bord mistet livet da Malaysia Airlines' rute MH17 på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur styrtet i nærheten av separatistkontrollerte Donetsk i Øst-Ukraina i juli.

Malaysia Airlines går med store tap etter de to flyulykkene.

Les også:

Tyskland mener opprørere skjøt ned flyKriserammede Malaysia Airlines skal kutte 6.000 ansatteMalaysia Airlines-fly måtte snu«Galt flyselskap, på galt sted og på galt tidspunkt»Publisert: