Argentina krangler med kreditorene mens gjelden tårner seg opp

Argentinas regjering kom tirsdag ikke til noen løsning i sine forhandlinger med kreditorene om landets enorme utenlandsgjeld.

Villa 31 en av de fattigste bydelene nær et av de rikeste områdene i Buenos Aires i Argentina. Landet har lenge slitt økonomisk.

Victor R. Caivano / AP / NTB scanpix
  • NTB-DPA
Publisert:

Argentina behøver en varig avtale med kreditorene for å få landets økonomi på fote. Økonomien i Argentina har lenge vært anstrengt, og da landet i tillegg ble rammet av coronaviruset ble situasjonen krevende. Inflasjonen er allerede oppe på 50 prosent, og Det internasjonale pengefondet IMF regner med at landet vil få en reduksjon i bruttonasjonalprodukt på 5,7 prosent i år.

I et videomøte med det amerikanske handelskammeret i Argentina tirsdag gjentok finansminister Martin Guzman et tilbud om å restrukturere rundt 65 milliarder dollar av argentinske statsobligasjoner til fredag. Mange av de internasjonale kreditorene skal imidlertid ha gitt forslaget en kald skulder.

Guzmans tilbud går blant annet ut på et treårig moratorium for betalinger, 62 prosent reduksjon i rentebetalinger og 5,4 prosent reduksjon i hovedbetalingene, men store långivere avviste tilbudet som utilstrekkelig.

Den 22. april unnlot Argentina å betale 500 millioner dollar i renter på utenlandsgjelden sin og fikk 30 dager på seg til å betale. Allerede da ble tilbudet som Guzman la fram for kreditorene tirsdag lansert.

Les også

Argentina betalte ikke massive gjeldsrenter

Les også

Coronakrisen: 180 millioner i gjeldshjelp til fattige land

Her kan du lese mer om

  1. Argentina
  2. Gjeld

Flere artikler

  1. Argentina forlenger betalingsfristen på milliardgjelden

  2. Argentina betalte ikke massive gjeldsrenter

  3. G20 og IMF etterlyser global gjeldsdugnad for fattige land. Private kreditorer nøler.

  4. Annonsørinnhold

  5. Sør-Koreas første handelsunderskudd på åtte år

  6. Dette skjer denne uken: IMF-prognoser og ledighetstall