Flere flyselskaper stanser sine flygninger til Kairo

British Airways har midlertidig stanset sine flygninger til Kairo av sikkerhetsårsaker. UD har ikke endret reiserådet til nordmenn.

Fly fra British Airways fotografert på Heathrow Airport i London. Selskapet har stanset flygningene til Kairo i en uke av sikkerhetshensyn.

Foto: Frank Augstein AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Oppdatering: Lufthansa har søndag ettermiddag startet opp flyvninger fra Kairo igjen, ifølge BBC.

Britiske myndigheter frykter at fly fra Egypt til Storbritannia kan rammes av terror. De har endret sitt reiseråd for Egypt og sier at det er økt fare for terror rettet mot flytrafikken.

– Styrkede sikkerhetstiltak er på plass for fly som skal fra Egypt til Storbritannia, heter det på det britiske utenriksdepartementets nettsider.

Passasjerene om bord på en BA-flygning fra Heathrow til Kairo fikk lørdag beskjed om at flygningen er innstilt, og at det ikke vil bli noen alternativ flygning på en uke, melder BBC.

UD har ikke endret reiseråd

Utenriksdepartementet (UD) i Norge er kjent med kanselleringene, men har ikke endret sine reiseråd foreløpig.

– Vi vurderer løpende behovet for opprettelse av nye reiseråd eller endring av gjeldende reiseråd. Det gjelder også reiserådet for Egypt, sier pressetalsperson Per Wiggen i UD til VG.

Vurderer

– Vi vurderer konstant sikkerhetstiltakene ved alle våre flyplasser rundt om i verden og har stanset flygningene til Kairo i sju dager som en forholdsregel for å kunne vurdere situasjonen videre, heter det i en uttalelse fra BA.

– Sikkerheten for våre kunder og mannskap er alltid første prioritet, og vi vil aldri operere hvis det ikke er trygt å gjøre det, står det videre.

Kort etter kunngjorde tyske Lufthansa at de også har suspendert flygninger fra München og Frankfurt til Kairo, men at de blir gjenopptatt søndag.

Kontroll

Egyptiske tjenestemenn sier administrasjonen ved flyplassen i Kairo er blitt orientert om at British Airways stanser flygningene til London i to dager.

De opplyser at beslutningen ble tatt etter at britiske tjenestemenn gjennomførte rutinemessige sikkerhetskontroller ved flyplassen tidligere i uken, men går ikke i nærmere detalj.

Alle andre flyselskaper opererer som normalt fra Kairos flyplass, ifølge egyptiske myndigheter.

I oktober 2015 ble alle de 224 personene om bord drept da en bombe gikk av om bord på et russisk charterfly over Sinaihalvøya i Egypt. Flyet skulle til St. Petersburg i Russland fra feriestedet Sharm el-Sheikh. Ekstremistgruppa IS hevdet å stå bak og har via sine propagandakanaler blant annet vist fram bilde av det som skal være bomben som ble plantet om bord.

Publisert:

Flere artikler

  1. SAS stopper ikke Kina-flygninger

  2. Folkehelseinstituttet fraråder reiser til Nord-Italia - Norwegian fortsetter å fly

  3. Apollo, Emirates og Qatar Airways trosser oppfordringer: Flyr over Iran og Irak

  4. Flyselskaper ber Johnson om å få fly igjen

  5. Kundesenteret holder på å knele: Norwegian ber folk ikke ringe