Tom (24) sa opp jobben: – Har fått tilbud om å bli profesjonell Pokémon-trener

Kort tid etter at han sa opp barista-jobben for å satse på Pokémon Go, skal 24-åringen fra New Zealand ha fått flere jobbtilbud.

SA OPP JOBBEN: Forrige uke sluttet 24 år gamle Tom Currie i jobben som barista for å satse på farsott-spillet Pokémon Go.
  • Linn Johansen
Publisert: Publisert:

Det sier Currie selv til E24.

– Jeg har fått tilbud fra to amerikanske selskaper som ansetter folk til å trene opp spillere til ulike spill – i mitt tilfelle Pokémon Go, sier 24-åringen.

Amerikanske Gamer Sensei skal være blant selskapene som har tilbudt ham jobb som profesjonell Pokémon-trener.

Har fanget 1.300

RAPIDASH: – Jeg fanget nettopp denne skjønnheten ved St. Kilda i Dunedin, skriver Pokémon-trener Tom på sin Facebook-side.

Etter at historien om 24-åringen som sa opp jobben for å satse for fullt på Pokémon Go ble kjent, blant annet gjennom The Guardian, har han også blitt tilbudt gratis reiser rundt om i Australia.

– Jeg har alltid drømt om å reise rundt i verden, for hittil har jeg bare vært i Australia og Japan, sier 24-åringen og legger til:

– Etter å ha jobbet litt og spart opp penger kan jeg kanskje reise rundt og fange de sjeldne pokémonene som bare kan fanges i enkelte land.

Hittil har 24-åringen fanget 1.300 lommemonstre, og 100 av de 151 unike. Den sterkeste av dem er Vaporeon, som har 1948 i såkalt «combat power».

Mobilspillet Pokémon Go har virkelig tatt av over hele verden siden lanseringen. På bare fem dager ble det USAs største mobilspill, og slo dermed det populære spillet Candy Crush sin gamle rekord.

Spillet går ut på at man fysisk må bevege seg rundt til såkalte pokéstops, og spillerne bruker telefonens kamera til å fange monstrene.

– Surrealistisk

Etter at flere medier skrev om Currie, har han også blitt tilbudt å reise gratis rundt i New Zealand med landets største busselskap.

– Det er surrealistisk. Jeg har sett og opplevd så mye med mediene, Pokémon Go og reisingen. Jeg lærer og pusher meg selv til å oppnå nye mål – det neste på listen er å møte Ellen DeGeneres!

Planen er å reise rundt i halvannen måned til for å fange Pokémons, før han trolig må tilbake i jobb.

– Jeg lever mer i virkeligheten nå enn hva jeg gjorde da jeg jobbet åtte timer hver dag. Jeg er ute og ser, føler, lukter og nyter verden og jeg har aldri vært mer lykkelig, sier Currie.

Les også

Pokémon-feber sender Nintendo-aksjen til himmels

Han har ennå ikke bestemt seg for om han vil takke ja til å bli profesjonell Pokémon-trener. Alternativt vil han studere eller satse på et gründerprosjekt når sommeren er over.

Aksjen til himmels

Dagen etter at spillet slo rekorden med 21 millioner brukere, steg Nintendo-aksjen til himmels.

Les også

Har blitt USAs største mobillspill på bare fem dager

Nintendo eier 32 prosent av The Pokémon Comany, som står bak mobilspillet. Ifølge et overslag fra Wall Street Journal har papirverdien av Nintendo steget med 100 milliarder på grunn av spillet.

Lørdag ble spillet lansert i Norge etter en storstilt ekspansasjon. Det har blant annet gitt politiet i Drammen hodebry.

Les også

Bot for Pokémon-jakt i bil i feil kjøreretning

Les også

Pokémon Go er lansert i Norge

Les også

Pokémon-feber sender Nintendo-aksjen til himmels

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Pokémon Go
  2. Nintendo

Flere artikler

  1. Har blitt USAs største mobillspill på bare fem dager

  2. Guinness bekrefter: Pokémon Go har satt fem verdensrekorder

  3. Stupte på børsen etter Japan-rykter

  4. Investeringsbanker: Pokémon-feber for norske småsparere

  5. Nintendo-fest etter mobil Pokémon-suksess