Donald Trump med nytt angrep på Federal Reserve

Den amerikanske presidenten legger press på egen sentralbank - igjen.

Publisert:

Donald Trump går i strupen på sentralbanken Federal Reserve etter at Australia i natt kuttet renten som en konsekvens av coronavirusets påvirkning på verdensøkonomien.

– Andre land gjør det samme, om ikke mer. Federal Reserve har gjort at vi betaler høyere renter enn mange andre, når vi bør betale mindre. Det er tøft for våre eksportører og gir USA en konkurransemessig ulempe, skriver Trump på Twitter.

– Det må gå den andre veien. De bør lette og kutte renter stort. Jerome Powell-ledede Federal Reserve har tatt feil fra dag en. Trist! skriver presidenten.

Ifølge flere amerikanske medier skal Powell sammen med USAs finansminister Steven Mnuchin i en telefonkonferanse med representanter fra de øvrige G7-landene klokken 13 norsk tid. Der er det ventet at landene vil diskutere tiltak for å sikre økonomisk vekst.

Australias sentralbank skrev i natt at virusutbruddet har skygget over prognosene for global økonomi, noe som tyder på at den globale veksten blir lavere enn ventet i første halvår. Samtidig åpnet sentralbanken for å kutte mer dersom det skulle bli nødvendig.

Publisert: