Kina letter på reiserestriksjoner fra Hubei og Wuhan

Etter to måneder med strenge restriksjoner kan friske innbyggere i Wuhan og Hubei-provinsen i Kina få reise ut fra området, opplyser landets myndigheter.

ÅPNES IGJEN: Corona-virusets arnested: Wuhan.

ALEX PLAVEVSKI / EPA
 • Eivind Bøe
 • NTB
Publisert:

Mens innbyggere i Hubei kan reise ut fra provinsen allerede fra midnatt tirsdag, vil innbyggere i Wuhan få lettelse i reiserestriksjonene først fra 8. april, opplyser myndighetene.

Wuhan har vært omtalt som det første episenteret og startpunkt for utbruddet av coronaviruset.

Wuhan, med sine 11 millioner innbyggere, har vært stengt siden 23. januar etter at myndighetene stanset alle transportforbindelser inn og ut av byen i et forsøk på å begrense virussmitten. Byen er større enn både New York og London, målt ut fra antall innbyggere.

Tegn til at smitteveksten har avtatt

Flere land har fulgt etter og stengt ned store områder i kjølvannet av at viruset spredte seg ut av Kina. Sør-Korea og Italia ble tidlig omtalt som de verst rammede landene utenfor Kina, og i Italia ble hele landet satt i karantene.

Norge stengte landegrensene for vanlig passasjertrafikk lørdag 14. mars.

Veksten i antall smittede kan ha avtatt i Kina etter de drastiske tiltakene. Den sterke økningen i smittetilfeller særlig i februar, ser ut til å ha flatet ut.

Antallet tilfeller er på totalt 81.171 i Kina, der 3.277 har mistet livet som følge av viruset, mens 73.159 er blitt friske, ifølge nettsiden Worldometers.

– Kan ikke stole på tallene fra Kina

Samtidig har forsøk fra kinesiske myndigheter på å legge lokk på informasjon om viruset og utstrakt sensur av offentlig debatt gjennom krisen ført til mistillit til tallene fra Kina, skriver The Guardian.

– Med tildekkingen i desember og januar kan vi virkelig ikke stole på tallene fra den kinesiske regjeringen, uten mer kredible og solide bevis som kan verifisere tallene, sa Ho-fung Hung, en professor i politisk økonomi ved amerikanske Johns Hopkins University til avisen mandag.

På verdensbasis er det 382.011 registrerte smittede, mens 16.535 er døde, ifølge VGs oversikt.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Wuhan
 3. Kina
 4. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Wuhan-viruset rammer selskaper over hele verden

 2. Wall Street-investor venter nullvekst i Kina

 3. 56 millioner berørt av reisebegrensninger i Kina

 4. Annonsørinnhold

 5. H&M stenger 13 butikker i Kina etter virusutbrudd

 6. Amerikansk statsborger blant de virusdøde i Kina