Kina truer Tyskland med sanksjoner etter Huawei-motstand

Politikere i Tyskland ønsker å ekskludere Huawei fra å tilby landets 5G-løsninger. Det faller ikke i god jord hos kinesiske myndigheter, som nå truer med sanksjoner.

Publisert: Publisert:

Financial Times (FT) skriver at Tysklands statsminister Angela Merkel har vært under press fra USA og egne etterretningstjenester om å ha en hardere linje overfor kinesiske Huawei.

I mai ble teknologigiganten svartelistet av amerikanske myndigheter, som mener selskapet utgjør en sikkerhetsrisiko. Huawei har avvist anklagene.

– Vil få konsekvenser

– Hvis Tyskland tar beslutninger som leder mot Huaweis utesengelse fra det tyske markedet vil det bli konsekvenser, uttalte den kinesiske ambassadøren i Tyskland Wu Ken lørdag, skriver Bloomberg.

Ambassadøren viste videre til at tyske biler står for en fjerdedel av Kinas bilkjøp.

– 5G-leverandører må være tillitsverdige

Politikere fra Tysklands to regjeringspartier CDU/CSU og SPD har arbeidet på en lov som vil utestenge Huawei fra å bygge ut Tysklands 5G-nettverk.

– Man trenger ikke bare tekniske løsninger, man trenger at leverandørene er politisk troverdige også. Og selskaper som er under statlig innflytelse er ganske enkelt ikke tillitsverdige, uttalte initiativtaker for loven Norbert Röttgen, skriver FT.

Les også:

Les også

Huawei har tapt for andre gang: Telenor velger Ericsson som 5G-leverandør

Les også

Teleselskapene visste om regjeringens «Kina-krav»: Telenor vil bruke Huawei-utstyr likevel

Les også

Regjeringens ukjente krav rammet Huawei

Les også

– Det kan det komme reaksjoner fra Kina

Publisert: