Alibaba-gründer: – Hvis handelen stopper, begynner krigen

I det som kan tolkes som et stikk mot Donald Trump, advarer Jack Ma mot mer proteksjonistiske tider.

FRYKTER KRIG: Alibaba-toppsjef Jack Ma mener handel er mer enn bare utveksling av varer og tjenester for penger. – Hvis handelen stopper, begynner krigen, sa han under et besøk i Australia.
Publisert:

Alibaba-gründeren Jack Ma var forrige måned gjest hos Donald Trump. Der uttalte sjefen for netthandelselskapet at Alibaba kunne hjelpe til med å skape én million amerikanske jobber.

Under et besøk i Australia kom han imidlertid med det som kan tolkes som et stikk mot den amerikanske presidentens proteksjonistiske handelspolitikk:

– Hvis handelen stopper, begynner krigen, sa Ma, ifølge Businessinsider.

Han var på besøk i landet for å lansere et nytt hovedkvarter for Australia og New Zealand.

Les også

Alibaba-app lar deg be fremmede om toalettpapir

– Vi må aktivt bevise at handel hjelper folk med å kommunisere. Og vi bør ha en rettferdig handel, en åpen handel og en inklusiv handel, sa forretningsmannen under besøket.

Han understreket samtidig at den globaliserte økonomien er mer enn bare transaksjoner av penger, varer og tjenester.

– Handel handler om å handle verdier, om å handle kulturer, sa milliardæren.

Under besøket i Australia har Ma blant annet truffet statsminister Malcolm Turnbull. Under møtet diskuterte de muligheten for å opprette en ny regional handelssone. Målet er at denne skal muliggjøre e-handel med mindre grensebyråkrati.

Les også

Alibaba i møte med Trump: Vil skape én million nye jobber i USA

– Hvis Australia, New Zealand og andre land kan skape en frihandelssone for mindre selskaper, kan de jobbe som de større selskapene, med 24-timers tømming og bedre tollavtaler og kjappere grenseinspeksjoner. Det vil kunne hjelpe mange små selskaper, sa Ma, ifølge Businessinsider.

Publisert:

Her kan du lese mer om