Trump innstilt på delvis støtte til WHO

President Donald Trump er innstilt på å gjenoppta en delvis støtte til Verdens helseorganisasjon (WHO), melder Fox News.

Stefani Reynolds / POOL / Consolidated News Photos POOL
  • NTB-Ritzau-AFP
Publisert: Publisert:

Fox News henviser til et utkast til et brev, der det heter at Trump-administrasjonen vil godta å betale opp til hva Kina betaler i bidrag, melder Reuters.

Trump suspenderte 14. april USAs bidrag til WHO da han beskyldte organisasjonen for å ta for lett på utbruddet i starten og fremme Kinas «falske informasjoner» om koronautbruddet.

USA var WHOs klart største bidragsyter. Om Trump nå skal betale det samme som Kina, vil det si at USA betaler en tidel av de 400 millioner dollar de betalte i året tidligere.

WHO avholder sitt årsmøte i Genève neste uke. Årsmøtet som vanligvis varer i tre uker, skal nå avholdes som en videokonferanse på to dager og skal fokusere utelukkende på koronakrisen.

Men det er frykt for at årsmøtet blir dominert av striden mellom USA og Kina, og at spenningen mellom de to skal hemme den intense innsatsen som trengs for å håndtere krisen.

Trump truet denne uka med å kutte båndene til Kina, der koronautbruddet startet i fjor høst, på grunn av landets rolle i spredningen av viruset.

Han har gjentatte ganger kommet med anklager om at viruset oppsto i et laboratorium i Wuhan, anklager som ikke på noen måte er bevist.

Les også:

Les også

Trump: Uaktuelt å endre handelsavtalen med Kina

Les på E24+

Disse norske aksjene kan bli et offer for Trumps gjenvalg

Les også

Tesla får lov til å starte opp fabrikken i California

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Donald Trump

Flere artikler

  1. Donald Trump stanser støtten til WHO: – Forsøk på å lede oppmerksomheten bort fra egne feil

  2. Kina: Vil svare dersom USA innfører coronatoll

  3. Minister: Kina er på randen av en ny kald krig med USA

  4. Trump: Uaktuelt å endre handelsavtalen med Kina

  5. Rådgivere: Trump ville gi folk håp om at alt ville være normalt til påske