Trumps politikk

Amazon tapte gigantkontrakt - skylder på Trumps «vendetta»

REUTERS FILE PHOTO / Reuters
 • André Haugen
Publisert:

I oktober ble Microsoft tildelt en gigantisk skykontrakt med Pentagon verdt rundt 91,5 milliarder kroner.

Amazon var blant dem som kjempet om kontrakten. Da de tapte den, svarte nettgiganten med å levere et søksmål som bestrider beslutningen i slutten av november. Men innholdet har ikke vært tilgjengelig for offentligheten før nå.

I søksmålet ber selskapet om at saken behandles på nytt på grunn av det de mener er feil i anbudsprosessen, inkludert innblanding fra USAs president Donald Trump, skriver Financial Times.

Trump og Amazon-sjef Jeff Bezos har aldri hatt et særlig godt forhold. Bezos eier avisen Washington Post, som Trump har kalt «fake news» gjentatte ganger når avisen har publisert kritiske artikler om den amerikanske presidenten.

Amazon hevder i søksmålet at de mistet kontrakten på grunn av Trumps «personlige vendetta mot Bezos, Amazon og Washington Post», skriver AP.

Pentagon-talskvinnen Elissa Smith sier i en uttalelse at beslutningen om å velge Microsoft ble gjort uten ekstern påvirkning.

Skylagringssystemet med navnet Jedi skal lagre og behandle enorme mengder hemmelig data, som skal gjøre det amerikanske forsvaret i stand til å bruke kunstig intelligens til å planlegge krigføring og operasjoner.

Amazon mener de mistet kontrakten på grunn av «upassende press»Det hvite hus har så langt ikke kommentert saken (for abonnenter)
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Trumps politikk
 2. Pentagon
 3. Donald Trump
 4. Jeff Bezos
 5. Amazon
 6. Microsoft
 7. USA

Flere artikler

 1. Domstol gir Amazon medhold i å stoppe Microsofts Pentagon-kontrakt

 2. Amazon vil ha Trump til å vitne om Pentagon-kontrakt

 3. Amazon saksøker Pentagon for tildeling av milliardkontrakt

 4. Annonsørinnhold

 5. Trump-selskaper tjener på presidentens reiser

 6. Trump truer med å suspendere Kongressen og tvinge gjennom utnevnelser