Frankrike fortsatt rammet av streikekaos

Streikekaoset fortsetter i Frankrike, og store demonstrasjoner er ventet lørdag. Fagforeningene advarer om at situasjonen kan strekke seg utover i neste uke.

Opprørspoliti sikrer et område i Paris. Enkelte demonstranter brukte anledningen til å knuse vinduer, kaste bluss og sette fyr på ulike gjenstander.
Pensjonsopprør i Frankrike
 • NTB-AFP
Publisert: Publisert:

Hundretusenvis av franskmenn har demonstrert rundt om i Frankrike de siste dagene, og landet har vært lammet med innstilte tog og fly og stengte skoler og offentlige kontorer.

Nesten alle Frankrikes høyhastighetstog er innstilt, 10 av 14 metrolinjer i Paris er stengt og hundrevis av flyavganger kansellert. Torsdag ble Eiffeltårnet stengt, til mange turisters store skuffelse.

Streiken er president Emmanuel Macrons største utfordring så langt i arbeidet med å modernisere det franske pensjonssystemet, med sine mange fasttømrede spesialordninger og lave pensjonsgrenser.

Regjeringen er i månedsvis blitt utfordret av de gule vestene, en nasjonal bevegelse som krever en grunnleggende omlegging av den økonomiske politikken. Mange av de ukentlige demonstrasjonene er blitt kuppet av en hard kjerne med destruktive regimemotstandere som har forårsaket store ødeleggelser, særlig i Paris.

De gule vestene, som har holdt ukentlige demonstrasjoner i Frankrike i løpet av det siste året, er ventet å demonstrere over hele landet lørdag.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Pensjonsopprør i Frankrike
 2. Frankrike
 3. Streik
 4. Økonomisk politikk
 5. Emmanuel Macron

Flere artikler

 1. Frankrike lammet da hundretusener protesterte mot pensjonsreform

 2. Frankrikes generalstreik kan bli den største på flere tiår

 3. Macrons regjering har vedtatt pensjonsreform

 4. Macrons regjering åpner for å utsette omstridt pensjonsreform

 5. Macron usikker på handelsavtale mellom britene og EU