USAs største private kullselskap søker konkursbeskyttelse

Fallende etterspørsel etter fossil energi i USA har ført til kollaps blant amerikanske kullselskaper.

Rick Bowmer / POOL AP
Publisert:

Murray Energy Corp har tirsdag søkt om konkursbeskyttelse etter kapittel 11 amerikansk konkurslovgivning, og føyer seg dermed i rekken av flere amerikanske kullselskaper som sliter i møte med fallende etterspørsel.

Selskapet, som er det største av sitt slag i USA, uttaler at de har nådd en restruktureringsavtale med lånegiverne, som vil bidra med et lån på 350 millioner dollar for å holde driften gående.

Lånegiverne skaper samtidig et nytt selskap, Murray NewCo, som stort sett overtar alle Murray Energys eiendeler, og Robert E. Murray forlater direktørstolen.

Kollapsen kommer i en tid med fallende etterspørsel for fossil energi i USA. Så langt i 2019 har de amerikanske kullselskapene Cloud Peak Energy, Cambrian Coal, Blackjewel og Blackhawk Mining alle slått seg konkurs, ifølge Bloomberg.

De til tross for at Trump-administrasjonen har forsøkt å subsidiere kjernekraft- og kullkraftverk, deriblant Murrays tidligere kunder.

Robert E. Murray gjorde selv store donasjoner til Trumps valgkampanje, og har organisert en rekke pengeinnsamlinger, skriver Bloomberg.

Les meldingen fra Murray Energy Murray advarte om konkurs tilbake i 2017 (for abonnenter)
Les på E24+ (for abonnenter)

Bloomberg: Er verdensøkonomien på vei inn i sin første resesjon siden 2009?