Bombetrussel mot fly på Arlanda

Deler av Arlanda flyplass utenfor Stockholm er sperret av og passasjerer evakuert etter at en mann sa at det trolig var en bombe om bord på et fly som sto ved en av utgangene.

TRUSSEL: Ifølge svenske medier var bombetrusselen på Arlanda rettet mot Germanwings-flyet som sees i bakgrunnen på bildet.
Publisert:

Politiet fikk like før klokka 09 tirsdag melding om bombetrusselen. Ifølge Aftonbladet skal en mann i 50-årsalderen ha henvendt seg til personalet på et Germanwings-fly til Hamburg, som sto ved utgang 7 på flyplassens terminal 5.

Mannen skal ha spurt etter noen som snakket svensk og fortalt at han hadde en følelse av at det var en bombe om bord i et SAS-fly, og at sønnen hans hadde pakket ned en bombe i bagasjen hans.

Mannen er tatt hånd om av politiet.

Bombeteknikere

Det var tirsdag formiddag usikkerhet om hvorvidt det dreier seg om trusler mot ett eller to fly. Politiet er sparsomme med opplysningene. Det er et stort politioppbud på stedet og bombeteknikere er på plass.

– Vi har fått inn en trussel mot fly, vi holder på å undersøke hva dette er for noe, er alt pressevakt Albin Näverberg ved Stockholm-politiet vil si.

– Mistanken er knyttet til bagasje. Noen utganger er avsperret mens politiet undersøker dette, sier presseansvarlig Ulf Wallin i Swedavia.

– Ble evakuert

To av de tre pirene på terminal 5 er evakuert, og passasjerer er evakuert fra flere fly og fra deler av terminalbygningen. Fly som skulle ha landet i det aktuelle området, omdirigeres.

– Det er politi over alt, sier en reisende som ble evakuert fra et fly, til Aftonbladet.

– Vi skulle akkurat til å ta av. Flyet rullet ut, men så kom vi ikke lenger. Først sa flygeren at han ikke visste hvorfor vi ikke fikk ta av. Så sa han at det var en bombetrussel på flyet ved siden av oss, sier passasjeren, som bare oppgir navnet Johan.

Kun utenlandstrafikk

Ulf Wallin i Swedavia opplyser at trafikken tirsdag formiddag flyttes over til den tredje piren som ikke er evakuert.

– Utenlandsterminalen har tre pirer, og det er de to minste som er avsperret. Derfor henviser vi reisende til den største piren. Passasjerer bes lytte til informasjonen som kommer over høyttalerne eller sjekke med flyselskapene, sier han til TT.

Innenlandstrafikken på Arlanda er ikke rammet av evakueringene og der går trafikken som normalt.

Publisert: