Lekket e-post viser Wall Street-vennlig Clinton

I den amerikanske presidentvalgkampen har demokratenes kandidat, Hillary Clinton, ofte blitt beskyldt for å ha for tette bånd til Wall Street. En nylig lekket e-post støtter denne teorien.

ILD I TØRT GRESS: Flere amerikanske medier har denne helgen skrevet om den lekkede e-posten, som skal vise en litt annen side av presidentkandidat Hillary Clinton, enn det man har sett i valgkampen.
 • Tobias Fredø
Publisert: Publisert:

I presidentkampanjen, har Hillary Clinton nektet å frigi taler hun har gitt i private selskaper til store banker og bedrifter, som storbanken Goldman Sachs.

Clinton skal ha tatt rundt 200.000 dollar - 1,6 millioner kroner - per tale. Og hun skal ha tjent så mye som 22 millioner dollar (177 millioner) på en «taleturne».

Bernie Sanders, som kjempet til siste slutt for å bli demokratenes presidentkandidat, prøvde flere ganger å få henne til å vise de, men uten hell.

Sanders angrep Clinton gjentatte ganger for å ha tette bånd til Wall Street. Han var overbevist om at en rekke private taler, som den tidligere førstedamen har holdt for finansnæringen, ville bevise dette.

Nå har derimot flere av talenes innhold kommet fram.

En journalist ved Buzzfeed fant nemlig denne uken en e-post, som listet opp flere «brannfarlige» utdrag fra Clintons taler.

E-posten er en del av Wikileaks lekkasje «The Podesta emails», hvor de liberale hackerne har fått tak i flere tusen eposter til Clintons kampanjesjef, John Podesta.

Clinton har hverken bekreftet eller avkreftet om e-postene er ekte. Men John Podesta har tvitret og bekreftet at han har blitt hacket.

– Jeg har ikke tid til å sjekke hvilke dokumenter som er ekte og hvilke som er falske, tvitret han.

BEKREFTER HACKING: Slik så John Podestas Twitter-feed ut etter at utdrag fra Clintons taler ble publisert i amerikanske medier.

Wall Street-vennlig Clinton

Den lekkede e-posten, som ble sendt i januar i år, ser ut til å være en oppsummering fra Clintons egne ansatte, på hvilke utdrag som kan være skadelig for presidentkandidaten.

E-posten gir et innblikk i hvordan Clinton-kampanjen jobber, men ikke minst, får man inntrykk av at Hillary Clinton er mer handelsliberal enn det hun har gitt uttrykk for i den amerikanske presidentvalgkampen.

Les også:


FBI frigir dokumenter fra Clinton-etterforskning
Goldman Sachs forbyr pengegaver til Trump og Pence

Blant annet kommer det frem at Clinton mener at finanseliten er best egnet til å regulere seg selv, og at hun er en stor tilhenger av frihandelsavtaler.

I tillegg står det at Clinton mener Wall Street hovedsakelig ble holdt ansvarlig for finanskrisen av politiske grunner.

Klikk her for å lese utdragene.

Les også

Kan ha unngått inntektsskatt – kaller det «briljant»

Les også

Clinton: – Trump kan kaste USA ut i ny resesjon

Les også

Obama støtter Clintons presidentkandidatur

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Hillary Clinton
 2. Demokratene, USA
 3. IT-sikkerhet
 4. Bernie Sanders
 5. USA-valg 2016
 6. Goldman Sachs

Flere artikler

 1. Nye lekkasjer: Clinton unnlot å kritisere Wall Street

 2. Clinton med tosifret ledelse over Trump i ny måling

 3. Advarer mot ustabile markeder under presidentvalget

 4. Hillary utløste aksjeskred

 5. Sjokknyhet om Clinton sendte Wall Street ned