Norwegian Cruise Line vil åpne for cruise for vaksinerte

I et brev til amerikanske smittevernmyndigheter mener selskapet at vaksine er tilstrekkelig beskyttelse mot corona.

Norwegian Cruise Line Holding har svart på amerikanske helsemyndigheters krav for gjenåpning av cruiseindustrien.
 • Maiken Svendsen
Publisert: Publisert:

Norwegian Cruise Line Holding har bedt amerikanske helsemyndigheter om tillatelse til å seile fra amerikanske havner fra 4. juli. De mener at kravet om at både passasjerer og mannskap er vaksinert er tilstrekkelig forholdsregler mot corona, skriver Wall Street Journal.

I en pressemelding skriver selskapet at deres plan for å gjenoppta seilingen er i tråd med det som amerikanske myndigheters senter for sykdomskontroll og forebygging (CDC) krever.

– Norwegian Cruise Line Holding deler CDC sitt syn om at vaksiner er det viktigste virkemiddelet for at amerikanere skal få tilbake hverdagen sin, sier Frank Del Rio, president og administrerende direktør i Norwegian Cruise Line Holding i meldingen.

Han sier videre at med vaksinekrav og tiltak blant annet utviklet av Healthy Sail Panel, så vil de kunne lage et trygt og «boblelignende» miljø for gjester og mannskap.

Les også

Hurtigruten tapte 1,7 milliarder kroner i 2020

Vil tilføye milliarder til økonomien

Royal Caribbean vil etter planen gjenoppta noen reiser fra Karibia i juni, ifølge Reuters.

Nyhetsbyrået skriver at cruiseindustrien har blitt hardt rammet av pandemien, som har resultert i store tap og inntekter som stuper.

Del Rio i Norwegian Cruise Line Holding, sier i pressemeldingen at deres SailSAFE-program strekker seg lenger enn veilederne i andre reise- og utelivsvirksomheter, som hoteller, flyreiser og restauranter, som allerede har fått åpne.

– Med våre skip tilbake i drift, vil vi ikke bare ta tilbake ansatte og dermed gjenskape tusenvis av amerikanske jobber og møte forespørselen for cruise, men også bidra med flere milliarder dollar til den amerikanske økonomien når industrien gjenopptar cruisevirksomheten, uttaler han i meldingen.

Les på E24+

Dette er planen: I mai skal flere tusen på norgescruise med dette splitter nye skipet.

La frem nye gjenåpningskrav

Fredag anbefalte det amerikanske senteret for sykdomskontroll og forebygging (CDC) at skip- og havnansatte var vaksinerte mot corona før feriecruise fikk begynne å seile igjen, men de satt ingen dato for når det ville skje, skrev Wall Street Journal.

Cruiseskipene i USA har ventet siden oktober på klarere retningslinjer for gjenåpning, ifølge USA Today. De har ikke kunnet seile i amerikanske farvann på ett år, ifølge nettstedet.

CDC krever at cruiseskipene gjennomfører testturer med frivillige for å prøve ut nye smittevernregler, før de får seile med betalende reisende. De krever også testrutiner, daglig rapportering av covid-19-tilfeller og etablering av en vaksineplan for ansatte på skip og havner.

– Covid-19 vaksineringsinnsatsen vil være kritisk for en trygg gjenopptagelse av passasjerreiser, står det i en pressemelding fra CDC.

Helsemyndighetene påpekte videre at det alltid vil føre med seg risiko ved cruisereising, men at rammeverket i den betingede seilingsordren vil sikre at det skjer på en måte som beskytter skipspassasjerer, ansatte på skip og i havner spesielt med tanke på de nye coronavariantene.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Cruiseskip
 2. Coronaviruset
 3. Norwegian Cruise Line Holding

Flere artikler

 1. Floridas guvernør vil bøtelegge rederier som krever at cruisepassasjerene viser vaksinepass

 2. Betalt innhold

  2000 tyskere kan gå i land når dette cruiseskipet kommer til Bergen

 3. Betalt innhold

  Dette er planen: I mai skal flere tusen på norgescruise med dette splitter nye skipet.

 4. Advarer mot treg vaksinering av sjøfolk: – En perfekt storm

 5. Erna Solberg: Tror på mer åpning mot slutten av mai