Helseappen Kry henter over 2,6 milliarder for å satse i Europa

Behovet for digitale helsetjenester har vokst kraftig under pandemien, og det siste året har Kry vokst med over 100 prosent. Nå har de hentet 2,6 milliarder kroner for å skalere opp i Europa.

SATSER: Benedicte Dahl, daglig leder i Kry Norge, kan smile over selskapets vekst under pandemien. Nå satser Kry videre i Europa.
 • Joachim Birger Nilsen
Publisert: Publisert:

Tirsdag kunngjorde helsetek-selskapet Kry store planer for sin virksomhet i Europa – 2,6 milliarder kroner er blitt hentet fra en rekke ulike investorer for å finansiere selskapets ekspansjonsplaner.

Etter finansieringsrunden skal selskapet være verdt 2 milliarder dollar skriver CNBC.

Det tilsvarer en verdsettelse på over 16 milliarder kroner omregnet etter dagens kurs, noe som er nær tredobling siden forrige finansieringsrunde i 2020.

Kry er en av Europas største tilbydere av digitale helsekonsultasjoner, og opererer i land som Norge, Sverige, Frankrike, Tyskland og Storbritannia.

Selskapet satser nå for fullt på det de kaller en «digi-fysisk pasientreise» – kombinasjonen av et digitalt tilbud og fysiske klinikker.

Daglig leder i Kry Norge, Benedicte Dahl, tror dette blir den nye hverdagen for pasienter.

Les også

Tek-topper og eventyrer investerer: Ny norsk campingplattform verdsettes til 27 millioner kroner

Spår ny pasienthverdag

– Vi har lenge sett at etterspørselen etter digitale helsetjenester vokser, og har tiltatt i styrke under pandemien. Det har vært et digitalt skifte med pandemien som støtter under satsing på både fysiske klinikker og det digitale tilbudet, forklarer Dahl på telefon til E24.

Det er nettopp samspillet mellom de fysiske og digitale elementene av pasientreisen som danner grunnlaget for selskapets videre satsing.

Les også

Oslo kommune betalte Dr. Dropin 17 mill. for coronatesting

Lanserer klinikker i Oslo

Kry har allerede signert to steder i Oslo, på Smestad og Bislett, og vil lansere klinikker der over sommeren. Deretter kommer det flere klinikker i de store byene – i tillegg til følgende nyvinning.

– Vi har nå skreddersydd en mobil testklinikk som er åtte meter lang og har et legekontor vi kan kjøre rundt med.

Ideen kom ut ifra høy etterspørsel etter testing på arbeidsplasser, sier Dahl, og legger til:

– Kry vil bidra til rask utvikling og digitalisering som kommer hele befolkningen til gode. Utviklingen i det norske samfunnet vil etterspørre dette fremover.

INNOVATIV: Den mobile testklinikken er åtte meter lang og fungerer som et mobilt legekontor.

Men selv om Kry har hatt voldsom vekst er de avhengig av partnere på reisen, forteller Dahl.

– Målet er å tilby gode helsetjenester der pasienten er, og da er vi avhengig av partnernettverk med apoteker og klinikker andre steder i Norge.

En viktig samarbeidspartner blir den offentlige helsetjenesten, og Dahl forteller at de håper på «enda tettere samarbeid fremover».

– En viktig del av vårt oppdrag i Norge er å bidra med innovasjon og inspirasjon for den offentlige helsetjenesten, og spesielt innen psykisk helse ser vi at vi kan være med på å bedre tilbudet til befolkningen, forteller hun.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kry
 2. Digitalisering
 3. Innovasjon
 4. Helse

Flere artikler

 1. Oslo kommune betalte Dr. Dropin 17 mill. for coronatesting

 2. India skal lansere digitale sentralbankpenger

 3. Betalt innhold

  – Tenkt flere ganger at nå rakner alt

 4. Betalt innhold

  Gjør deg klar for «hybridkontoret»

 5. Betalt innhold

  Denne feilen gjør mange i «hybride møter»