Asiatiske forsvarsaksjer stiger etter Nord-Korea missil

Det er bred oppgang på børsene i Asia og Stillehavsområdet tirsdag.

STIGER: Forsvarsaksjene på Kopsi-børsen i Seoul stiger tirsdag.
Publisert:

Uken startet med nedgang for de tonegivende asiatiske børsene, etter rykter om at Opec+ vil kutte kraftig i oljeproduksjonen.

Tirsdag morgen norsk tid, ser det langt lysere ut:

  • Nikkei 225 i Tokyo opp 2,38 prosent
  • Kospi i Seoul er opp 2,33 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore stiger 0,89 prosent
  • ASX 200 i Sydney stiger 2,60 prosent

I Kina holder markedene stengt denne uken, på grunn av Golden Week.

Les på E24+

Fem spørsmål og svar: Dette bør du vite om dronene i Nordsjøen

Oppgang for forsvarsaksjer

På Kopsi-børsen i Seoul, stiger forsvarsselskapene. Det skjer etter at Nord-Korea i natt avfyrte en ballistisk rakett østover. Ifølge nyhetsbyrået AFP skal raketten ha gått over Japan.

Hanwha Aerospace stiger med mer enn med 3 prosent. Korea Aerospace stiger mer enn fire prosent. Begge selskapene produserer våpen og militærfly, skriver CNBC.

Også på Nikkei-børsen i Japan stiger forsvarsaksjene. Etter at raketten fra Nord-Korea ble avfyrt, ba japanske myndigheter innbyggere om å søke tilflukt.

Rundt klokken 8 tvitret Statsministerens kontor at et prosjektil som ser ut til å være et nordkoreansk ballistisk missil, sannsynligvis fløy over Japan.

I en uttalelse sa den japanske kystvakten at raketten så ut til å ha landet i sjøen, og advarte fartøyer om ikke å nærme seg noen fallende gjenstander. skriver NTB.

Verste kvartal på to år

Første handelsdag i oktober endte i kraftig oppgang for alle de tre hovedindeksene på Wall Street. September ble begredelig for de amerikanske aksjemarkedene, og nedgangen bidro til at S&P 500 fikk sitt verste kvartal på to år, ifølge Bloomberg.

Renten på den tiårige amerikanske obligasjonsrenten ligger i 20-tiden på 3,64 prosent. Forrige uke lå den på over 4 prosent, for første gang siden 2008.

På de viktigste børsene i Europa var bildet blandet i går, uten de største overordnede utslagene. På Oslo Børs bidro derimot oljeaksjer til en kraftig oppgang mandag ettermiddag.

Publisert: