Elon Musk er tilbake på tronen som verdens rikeste

Etter Teslas børsoppgang mandag, kan Elon Musk igjen kalle seg verdens rikeste mann.

Publisert:

Tesla-eier Elon Musk mistet tittelen som verdens rikeste til Frankrikes Bernard Arnault i desember.

Arnault kontrollerer det franske LVMH-konsernet, som står bak luksusmerker som Hennessy, Dior, Louis Vuitton, Dom Perignon og Hublot.

Mandag klatrer Musk tilbake på førsteplass ifølge Bloomberg Billionair Index. Ifølge Bloomberg har Musk en nettoformue på 187,1 milliarder dollar etter børsstenging mandag.

Elbil-selskapet Tesla endte dagen opp 5,46 prosent på Wall Street.

Oppgangen skjedde etter at selskapet mandag meldte om at produksjonsmålet for Berlin-fabrikken ble nådd raskere enn antatt. Fabrikken produserer nå 4.000 Model Y-biler på én uke. Dermed øker Tesla målet til 5.000 biler per uke.

Musks formue nådde toppen i november 2021, da han hadde en nettoformue på 340 milliarder dollar. Ved årsskiftet i år hadde han en formue på 137 milliarder dollar, skriver Bloomberg.

Kronglete Twitter-kjøp

Tesla-eieren er i senere tid blitt en stadig mer kontroversiell figur, spesielt etter hans oppkjøp av Twitter. Selve oppkjøpet var heller ikke rett frem.

Musk kom først med et bud på 44 milliarder dollar for hele Twitter i slutten av april. Tesla-gründeren gikk noen uker senere ut og sa at avtalen var satt på vent og åpnet for å gjennomføre oppkjøpet til en lavere pris.

I sommer ga Musk beskjed om at han skrotet hele oppkjøpet, etter at milliardæren hadde stilt spørsmål rundt hvor mange spam- og robotbrukere det var på plattformen.

Det sparket i gang søksmål fra Twitter om at Musk måtte overholde avtalen.

Til slutt bekreftet Musk i begynnelsen av oktober at han ville gå videre med Twitter-oppkjøpet, på betingelsen at søksmålet fra Twitter ble stanset umiddelbart. Enden på visen var dermed at oppkjøpet ble gjennomført til den opprinnelige prisen på 54,2 dollar pr. aksje.

Tesla-aksjen falt bratt like etter oppkjøpet, men steg gjennom oktober. Den 27. oktober valgte Musk å ta Twitter av børsen.

Les også

Elon Musk ikke lenger rikest i verden

Publisert: